web analytics

19

“SPEELTJE! SPEELTJE!”

Vriendin K. schreef er een tijdje terug over. Dus toen moest ik er ook 1; een laserlampje voor de katten. En gelukkig bleek ex S. nog precies zo’n lampje in huis te hebben dat hij met alle liefde afstond. En vanaf het moment dat ik de katten confronteerde met het felle rode lampje op de grond waren ze dolenthousiast. John Digweed en Bruce Lee vlogen van links naar rechts door de kamer. En als ik heel snel van richting veranderde met het lampje slipten ze met hun nagels over de vloer. Dat was nog eens een geinig speeltje! “Nou moet je stoppen hoor”, vond P. na een paar minuten, “het is zielig.” “Waarom, ze vinden het hartstikke leuk”, zei ik. “Vind je dit leuk?”, vroeg P. terwijl hij naar 2 wanhopig tegen de muur springende katers keek. “Ja, echt wel”, zei ik en ik richtte het lampje weer op een andere muur. Pas toen P. zelf met het lampje en de poezen ging spelen, kon hij de geinigheid ervan een beetje begrijpen. En onze poezen vinden het niet alleen geinig, nee, die zijn sinds een week, net als de poezen van vriendin K. verslaafd. Zo gauw ze het rode lampje zien schudden ze als Parkinson-poezen met hun kop en lijf om maar oog-in-oog te blijven met het rode licht. Zelfs onze oude Skinner, die normaal alleen maar bovenop de verwarming of op ons schoot ligt, rent weer als een jonge hond door de kamer. En als wij geen zin meer hebben om het laserlampje te bedienen, zoeken ze daarna nog minstens een uur naar het verdwenen rode lichtje. Voorafgaande aan een potje robberen met het laserlampje riep ik steeds: “Speeltje? Speeltje?”, waarna ze meteen opstonden vanuit hun hangplek om binnen 1 seconde voor me staan. Die woorden zijn nu niet eens meer nodig, want alleen de aanblik van het laserlampje in mijn hand is momenteel al genoeg om 3 katten met vragende ogen en luid en enthousiast we-gaan-spelen-gemiauw aan mijn voeten te krijgen. Pavlov zou trots geweest zijn op ze. Het is alleen een béétje jammer dat ze dit soort gedrag momenteel ook tentoonspreiden bij het zien van een mobiele telefoon, de afstandbediening van de tv en een digitale camera.

Geinige filmpjes van andere katten met lampje:
http://www.youtube.com/watch?v=lS8hZREiWtA
http://www.youtube.com/watch?v=pJF8pB0R79Y

http://www.youtube.com/watch?v=aeZvINKCUY0

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Kimske schreef:

  Wow gaaf! Ik heb er eentje besteld die komt morgen binnen! Kan niet wachten!!!

 2. Johan schreef:

  Haha, ik zie het al voor me.

 3. bijzonder schreef:

  Ja! Bij ons hoefde ik op gegeven moment alleen maar het lampje te pakken (zat aan een heel klein kettingkje) en ze kwamen meteen met van die schoteloogjes rondrennen LOL

 4. Nina schreef:

  Dat is nog eens goed voor de katten-lijn! :-)

 5. Ellen schreef:

  hahaha……het is dan misschien lullig…..maar de lichaamsbeweging is hartstikke goed voor ze. :-)

 6. Kaat schreef:

  Hahaha, het is echt fantastisch kattenspeelgoed en ze krijgen idd veel lichaamsbeweging.
  Daarom gaf de dierenarts die lampjes ook weg. Voor de lichaamsbeweging.

 7. Janssen schreef:

  Hahahaha,geinig!!!
  Ik moest gelijk denken aan van de zomer,was ik aan het werk in het asiel en ineens veel katten op de zolder die bokkesprongen gingen maken….het glas van mijn horloge vind de zon….zelfde effect!!:):)

 8. Agnes schreef:

  Die van mij worden er ook heel erg blij van. Laatst had ik mijn broer op bezoek die ze avondvullend kon entertainen met de laser. Katten + bezoek blij, ideaal stukje huisraad.

 9. Pollie schreef:

  Met een brilletje op zien ze vast wel weer het verschil tussen de lazer en een mobiele telefoon, de afstandbediening van de tv en een digitale camera;-)

 10. M%n schreef:

  Da’s toch zot, dat katten zo dol zijn op zoiets als een lichtje. Maar hilarisch is het natuurlijk ook wel weer. En als het goeie fitness is voor die beesten, dan is het allemaal prima. Zijn er nog geen filmpjes van John Digweed, Bruce en Skinner die tegen de muren oplopen? :)

 11. Mandy schreef:

  kwilookzoonlamp!!!!!!
  waar koop ik die?

 12. Wendy schreef:

  Mijn ex had ook zo’n lampje. Werkte fantastisch als afstandbesturing voor de poezen. Hij woonde op vier hoog, en als de katten dan de deur uit geglipt waren hoefde je zelf niet meer vier trappen af om ze weer omhoog te sturen. Je kon ze gewoon het lampje laten volgen. Baasjes krijgen op die manier alleen niet zoveel beweging meer:-)

 13. Dré schreef:

  Lachen, blij dat je weer een zinnige tijdsbesteding hebt gevonden om over je depressieve bui heen te geraken.

 14. ilse schreef:

  Het kan ook bij honden. Ik heb ooit eentje gezien die het lichtje wilde vangen. Buiten, in de zomer, met een zaklamp op de stoep.

 15. Maurice schreef:

  Als ze Kaat heet, waarom dan K. ???

 16. Rosalie schreef:

  Ja, gaaf is dat! Ik ken ook iemand die zijn kat anderhalve meter hoog liet springen om dat rode puntje te vangen. Zelden zo gelachen. :-)

 17. Mandy schreef:

  sjemig…er is niet aan te komen hier!!! Volgens de winkels zijn ze uit de handel genomen en elke marktplaats aanbieder is helaas al uitverkocht! Weet iemand een adresje tussen den bosch en nijmegen?

 18. CiNNeR schreef:

  Noem het ouderwets, ik doe het nog met een zaklamp. Maar gelukkig vind de poes het net zo leuk. Helaas ook leuk zijn de autolampen die soms naar binnen schijnen. Vooral zichtbaar s’nachts oftewel: we worden regelmatig vertrapt enzo ..

  Ook ouderwets maar niettemin leuk: bellen blazen!

 19. Goentah schreef:

  Wat een prachtig stel katten in het laatste filmpje! Als eeneiige prinsessen liggen ze daar in hun mandje.
  Ik ga trouwens ook op zoek naar een laserlampje voor mijn prinsesjes. Zou je ze bij de dierenwinkel kunnen kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *