OBLADI-OBLADA
Weten jullie al wat er met Skinner gaat gebeuren hierna?”, vroeg de dierenarts terwijl ik met een langzaam inslapende Skinner op schoot zat. “Ehm”, zei ik en ik keek haar betraand aan, “hoe bedoel je?” Ze vulde wat in op een computer. Even daarvoor had ik mijn eigen telefonische noodkreet ‘hij is aan het doodgaan’ teruggelezen op de monitor: ‘aan het doodgaan’. Ik nam aan dat de dierenarts nu iets invulde in de trant van; ‘kat overleden op 11 september 2008 om 14:32’ en daarna het hele dossier van Skinner afsloot. “Ja, wat willen jullie dat er met z’n lichaam gebeurd?”, vroeg de arts. “Oh, Jezus, daar moet natuurlijk ook over nagedacht worden”, zei ik. “Ja, dat hoort er allemaal bij”, zei ze en kwam even later met 2 foldertjes aan lopen. “Er zijn 2 dierenuitvaartcentra”, vertelde ze en ondertussen gaf ik Skinner nog maar een aai, al was hij al lang in een diepe coma, “je kunt zelf kiezen welke.” “Ja, ehm, jeetje”, zei ik. “Ik heb zelf het meeste ervaring met het U.D.C.”, zei ze. “Nou, doe die maar dan”, antwoordde ik en ze gaf mij het foldertje. Het leek wel de menukaart van een Italiaans restaurant. Ik las: ‘Kleine dieren, middelgrote honden, katten, konijnen, met urn, zonder urn, individueel, gezamenlijk, begraven inclusief 4 jaar onderhoud .’ En ja, wat doe je dan op zo’n moment? Waar kies je voor? Rationeel gezien snap ik ook wel dat na de dood alleen het lijf van Skinner overblijft en dat dat slechts omhulsel was, maar ja, op het moment dat hij nog halfwarm op je schoot ligt, wil je toch vasthouden aan het leven, vasthouden aan iets tastbaars. “Doe maar optie 3. Individueel met as retour, inclusief urn”, zei ik tegen de dierenarts. “Willen jullie ‘m zelf naar het crematorium brengen?”, vroeg ze. “Oh, nee, echt niet”, zei ik. Ik kon mezelf met een dode kat in een mandje en dan samen in de bus richting een dierencrematorium in Amsterdam Noord niet voorstellen. Dus momenteel ligt het lijkje van Skinner te wachten om maandag gecremeerd te worden. En ik heb even overwogen om met de as van Skinner een tatoeage van een grote indiaan met pijl en boog op m’n kont te laten tatoeëren, als een soort van Tribute to Skinner, maar heb toch besloten dat ik genoeg heb aan mijn herinneringen.
Hier staat in huis 1 urn met de as van Balou,dat was naar,je hond terug in een urn,vind het nog steeds niet prettig.
Ik prijs me dan ook gelukkig dat onze poezen een laatste plekje in de tuin hebben zo ook Sam,de kruising witte herder/labrador.
Wanneer je geen tuin hebt is crematie wel de beste optie,ik hoop dat jij het een plekje kan geven,Skinner in een urn in je kast….ik kan er niet naar kijken,staat dan ook verstopt achter zijn foto…
Toen onze hond doodging hebben wij ook gekozen voor een individuele crematie en in een urn retour. Werd nog gebeld door het crematorium met de vraag of er bepaalde muziek gedraaid moest worden. Maar dat ging zelfs ons te ver.
De urn staat nog steeds hier in huis.
Misschien is het een idee om een look a like Skinner te maken als Ploesiepoesie en die als een soort theemuts om de urn te zetten in je atelier? Is ie toch nog een beetje bij je voor de inspiratie.
Veel sterkte!
Sterkte C.!
Ik wil het niet weten. Jij en een tattoo op je reet.
Sjezus Maurice, lees t dan niet en hou tenminste je kop! Stertkte Luun!
Natuurlijk is het nog steeds kut en verdrietig,hoeveel dieren je ook nog hebt,je mist die ene die er niet meer is.
Je zal nog vaak 4 bakjes neerzetten of een van de andere Skinner noemen,dat is elke keer een confrontatie,heel naar…..
Ik heb er tig keer voorgestaan en een knoop door moeten hakken en het blijft vreselijk….sterkte Chantall!!
Heftig zeg, zoals dat dan gaat… Ik als kattengek kan me er helemaal in verplaatsen… Sterkte! Marlies.