web analytics

15

LUNA ZAG MADONNA

Dat partner P. zijn VIP-kaartje voor Madonna had afgestaan was voornamelijk voor zijn eigen bestwil. Als hij naar het concert van Madonna was gegaan en mij thuis had laten zitten, dan had hij minstens een paar maanden tegen een chagrijnige bek aan moeten kijken. En die bloemkool met aardappels en een karbonaadje had hij helemaal kunnen vergeten. Voor de rest van het jaar. En P. realiseerde zich dat maar al te goed. Dus in plaats van P. ging ik met zijn collega’s richting de Amsterdam Arena en namen wij 2,5 uur voor het concert begon plaats in een VIP-lounge waar de drank en allerlei heerlijke hapjes helemaal gratis waren. Ik vind het vaak een beetje een overdreven toestand als ik andere mensen in een VIP-ruimte zie zitten zuipen en brallen. Maar die gedachte had ik snel overboord gegooid toen ik zelf dat VIP-bandje om mijn pols had! Want; nu ik eventjes een VIP was, mocht ik er best ook wel van genieten. Dus doe mij maar een mojito en zet er meteen maar eentje bij voor als deze leeg is! Laat maar lekker doorkomen! “Moeten we niet naar het veld, het is al 20.00?”, vroeg ik aan iemand na mijn 8e mojito. “Nee joh, we worden straks opgehaald”, zei die iemand. En inderdaad. Een kwartier voor het concert kwam er een mannetje dat ons escorteerde richting het stadion. En eenmaal binnen het stadion werden wij langs de duizenden mensen op voetbalveld en langs de duizenden mensen op de tribunes geloodst. En wij liepen daar, hophophop, met de mojito’s nog in onze hand, gewoon langs en werden, hop, pal voor Madonna geplaatst. Als Madonna spuitend zou klaarkomen op het podium dan had ik zeker een klodder in mijn oog gekregen. Maar dat spuitende klaarkomen deed ze net niet. Wel gaf ze een mega-strakke show weg, die zo briljant, zo megalomaan en zo perfect was dat ik 2 uur vol bewondering heb staan kijken. Af en toe had ik het idee dat ik in een 2 uur durende videoclip was beland, zo goed zat alles in elkaar. Madonna is een enorme vakvrouw, maar ik heb vooral bewondering voor het in stand houden van zo’n perfect om-te-kwijlen-lichaam terwijl ze 48 is. Zucht. Je mist meer dan dat je meemaakt in het leven. Maar dit concert heb ik toch mooi maar even meegemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Goentah schreef:

  Je boft maar weer! VIP nog wel, toe maar ;-)

 2. Jannie schreef:

  Uhm… dat was ik dus,
  ik was zo druk met 2+2=4 bezig, dat ik vergat mijn eigen spamblockje in te vullen! *grijnz*

 3. Jannie schreef:

  Tsjongejonge wat zit ik te tobben…
  Wat ik dus wou zeggen:

  Het klinkt super zo, maar daar heeft het VIP-zijn wel een grote bijdrage aan geleverd denk ik. Ik heb zelf ooit bij de Stones, helemaal voorin gestaan, op een afgebakend ‘vip’-stukje. Maar daarvoor moest ik eerst wel uuuuuuren voor de hekken dringen en vervolgens zo hard als ik kon het hele Goffertpark over rennen ;o)
  Dan is dit nét ff beter!

 4. bert vanderslagmulders schreef:

  Leuk die vip-voorzieningen. Fijn om je te realiseren waar het geld heen gaat wanneer je als plebs weer eens een godvermogen neertelt voor een concertticket.

 5. Suffie schreef:

  Ooit had ik één kaartje voor Pink Floyd. Eén!

  Ik maakte een keuze, heb met de gevolgen leren leven…

 6. KatYo schreef:

  Als je gratis zo’n VIP-kaartje krijgt, waarom zou je er niet van genieten inderdaad. Enne, hoe was Paul Oakenfold? Klinkt me vreemd in de oren, een dj als voorpogramma..

 7. smitje schreef:

  je kan het ook zien als: je moet heel wat missen om dat perfect om-te-kwijlen-lichaam in stand te houden (en daar hoef je dan weer geen 48 voor te zijn)

 8. erain schreef:

  Persoonlijk vind ik het een beetje jammer, dat hele VIP gebeuren. Ok ik stond ook vooraan in het VIP gedeelte, maar dat kwam doordat ik de hele dag voor het hek had gezeten en me het leplazerus heb gerend op het moment dat ik erdoor was. Ik zag later mensen die het nét niet gehaald hadden achter de dranghekken achter ons staan. So far so good. Maar als dan een kwartiertje voordat de voorstelling begint Catherine Keyl binnen komt huppelen, zonder daar ook maar 1 minuut voor in de rij te hebben moeten staan, en ze dan ook nog eens weggaat terwijl de show nog niets eens op de helft is, tja…. dan denk ik toch: jammer. Er zijn helaas teveel van die VIP’s die helemaal geen echte fans zijn (Ik bedoel, kun jij ook maar 1 reden bedenken waarom je tijdens een Madonna concert weg zou gaan???), nou ja en dat is natuurlijk wel wat jammer voor de echte fans die wel de hele dag voor de deur hebben gelegen. Maar gelukkig heeft P. zijn kaartje afgestaan aan jou, was er tenminste nog 1 echte fan bij.

  Maar verder vond ik het concert echt SUPER!
  En voor alle mensen die nu zeggen dat ze niet kan zingen: Dat kon ze 20 jaar geleden ook al niet, en dat heeft er haar al 20 jaar niet van tegengehouden om een superster te zijn! Madonna rules! :-)

 9. blue schreef:

  klinkt niet slecht zo’n VIP behandeling ;)

 10. Nicky schreef:

  Ben alleen maar heel jaloers ;-)

 11. paco painter schreef:

  Is ze aan het eind van de show nog aan het kruis genageld? Of heeft de wederopstanding alweer plaats gevonden

 12. Maurice schreef:

  Een lauw stukje Luna. Gekeken naar een videoclip van 2 uur.
  Ik filter er niet uit dat je compleet uit je plaat bent gegaan als VIP zijnde.

 13. Marloes schreef:

  Ik ben bij het vorige concert van haar geweest. Ik had kaarten voor de invalidenplaats. Ook erg goed te doen. Rustig als eerste naar binnen, afgezonderd van de massa, niet hoeven rennen (wat ik toch niet kan) en op een goede plaats. :)

  Na afloop de bus in was wel weer het engste wat ik ooit meegemaakt heb. Een bijna doodervaring eigenlijk. Ik (en mijn longen) werd plat gedrukt door de massa mensen achter me die ook de bus in wilden, en ben godsallemachtig blij dat ik een vent heb die groot, sterk en dik is. Hij werd echt een soort hulk, haha. Maar hij had wel nog dagen vreselijk spierpijn van het mij beschermen. Doodeng, nooit weer.

 14. PF schreef:

  Tieneridolen, tja. Ik ben niet geprogrammeerd op uitgaan als kunst, als een middel van expressie doet me dat niet veel en mis dus veel megaevenementen, popconcerten en free- lunches. En opportunistische sex. Maar als mij de keus wordt gelaten tussen Maarten Roozendaal of theformerartistpreviouslyknownas Prince of als David Bowie ooit nog eens optreedt weet ik het zo net nog niet. Hoe is het met Bowie? Weet iemand dat.

 15. Japie S. schreef:

  Ik heb een hekel aan Madonna.
  Sorry, vind haar een grafkop hebben…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *