web analytics

15

LUNA ONTMOET KAPPER PASQUALE

Vandaag zat ik binnen bij de bekendste herenkapper van Amsterdam: Pasquale Capone. Hij heeft een mini-kapsalon in de Begijnensteeg. Ik had nog nooit van hem gehoord en kwam puur toevallig langs zijn zaak. Ik bekeek de uitvergrote krantenknipsels en foto’s in zijn etalage tot het mannetje dat op de foto’s stond op het raam tikte en gebaarde dat ik naar binnen moest komen. Ik deed de deur open en werd hartelijk ontvangen door Pasquale. Pasquale bleek een echte Italiaan, want hij overlaadde me met complimentjes. “Je bent een klassieke schoonheid, zo’n mooie blanke huid, prachtig! En die tanden! Ies mooi, ies mooi”, zei Pasquale en hij gaf me een zoen. “Ga zitten”, zei hij dwingend. Hij rende meteen naar achter om een espresso voor mij en zijn klant te halen. Zijn kapperszaak leek wel een museum. Overal krantenknipsels, plakboeken en foto’s. Allemaal over hem natuurlijk. En over zijn klanten, want hij heeft heel wat bekende Nederlanders over de vloer gehad. De man was vroeger een echte beroemdheid in Amsterdam. Nu leek hij vooral een herhaling van zichzelf. Hij probeerde mij zijn levensfilosofieën uit te leggen, maar ik kon hem amper verstaan, want hij praatte snel en met een zwaar Italiaans accent. Hij was dan wel bijna 70, hij voelde zich niet te oud om mij een beetje te versieren, want tijdens zijn monoloog kwam hij steeds even naar me toe om over m’n arm te wrijven of over m’n haren. “Jij maakt dat ik me jong voel, ga je vanavond mee uit eten, met champagne?” vroeg Pasquale en kwam dichtbij me staan. “Eh, nee, ik moet echt weg, sorry”, mompelde ik. Ik gaf hem een zoen en bedankte voor de heerlijke espresso. Ik hou niet van mannen die alleen maar over zichzelf praten.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Flashheart schreef:

  Hehe Italianen, het blijven liefhebbers :)

 2. Amy schreef:

  70?! Moet er niet aan denken!

 3. kj schreef:

  Hoi Luna,

  Weer een mooie sfeerschets van jou leven in Amsterdam. Ik denk alleen dat je die laatste regel kan weglaten. Sommige dingen zijn ook duidelijk zonder ze te benoemen.

 4. Patrick schreef:

  ik vind die kapper van jou maar een griezel, echt een macho, sorry maar ik moest het even kwijt…

 5. Luna schreef:

  Update: Toen ik wegging gaf hij me nog een cadeautje mee. Ik maakte het net open; een zakje met Italiaanse keukenkruiden. Dat is dan toch wel weer schattig…

 6. Ed schreef:

  Oké, hij was een charmeur.
  Maar hoe is het resultaat qua kapsel.

 7. Ed schreef:

  (of loop je zomaar een herenkapperszaak in voor een praatje)

 8. Kiki schreef:

  Goed lezen is een kunst Ed.

 9. j schreef:

  over wie schrijf / praat jij

 10. Johan (alastor933@planet.nl) schreef:

  Ik loop niet zomaar naar binnen als er tegen een ruit getikt en gewenkt word….

 11. Luna schreef:

  Sja, Johan, dat doe ik dus wel… en zo maak ik nog wel eens wat mee…

 12. Ed schreef:

  Ja, da’s inderdaad een goed argument Luna.
  (Hoewel ik nooit een dames-kapper zou binnenlopen)

 13. frank schreef:

  over je zelf praten?!?!?! tijden veranderen (ook luna.)in het begin had je het nog wel zelf over luna wat jou verhalen een extra dimensie gaf……. nu gaat het over ik!!….. hebben vrouwen daar ook last van??

 14. Geertjan schreef:

  Barbiers als Pasquale sterven uit helaas, erg leuk dat hem nog hebt mogen meemaken.

 15. Suzanne schreef:

  Luna zegt: ik hou niet van mannen die alleen maar over zichzelf praten

  Suzanne voegt toe: …van vrouwen overigens ook niet

  L.L. (Lieve Luna), heeft je moeder je nooit verteld dat je altijd moet oppassen met vreemde meneren, helemaal als ze gewapend (met schaar) zijn? Foei