web analytics

15

LUNA NAAR DE TANDARTS

Locatie; Tiel. M’n moeder en ik zijn op halfjaarlijkse tandartscontrole, maar de echte tandarts is ziek. De 2 assistentes lijken echter zeer in hun nopjes met hun tijdelijke verantwoordelijkheden; “Wij voeren vandaag de controle uit, maar als er geboord moet worden, dan moeten jullie een nieuwe afspraak maken.” Ik heb nooit gaatjes, maar de blonde assistente was vastberaden om iets te vinden bij me. Ze wou haar gezag laten blijken, ik voelde het. “Je tandvlees is een beetje ontstoken”, zei de assistente. Of ik er wel vaker last van had en met wat voor een tandenborstel ik altijd poetste. “Een medium”, zei ik, “zo’n supersonisch ding.” Was helemaal niet goed. “Je moet echt een zachte gebruiken hoor”, zei ze, “dat is veel beter voor je tandvlees. Laat eens zien hoe je poetst.” Ondertussen haalde ze een nieuwe tandenborstel uit een plastic zakje. “Wat? Dat meen je niet!”, lachte ik. Ze meende het wel en ik moest voordoen hoe ik thuis m’n tanden poetste. Lulliger dan dat kon ik er niet bij liggen. Ik voelde me weer 4, bij de tandarts die met een spiegeltje laat zien welke plekjes ik extra goed moet poetsen. M’n moeder kwam niet meer bij van het lachen. Ze pieste haast in haar broek, zei ze. “Je doet het helemaal fout”, zei de assistente bloedserieus, terwijl m’n moeder er een zakdoekje bijpakte. “Ik heb hier nog leren poetsen toen ik net kon lopen hoor!”, zei ik. “En ik ben 27 en ik heb nog geen gaatjes, dus ik zal wel iets goed doen toch?” Niet dus. Alles was fout en ik moest eigenlijk elke dag m’n tongpiercing eruit halen en met een raggertje een paar keer op en neer om de bacteriën te verwijderen. Dat verhaal hoor ik al 5 jaar bij de tandarts. “Wat een raar wijf”, zei ik lachend tegen m’n moeder toen we weer richting huis fietsten. “Ja, maar je hebt wél een tandenborstel gekregen”, zei ze, nog steeds lachend. “Ja, maar vroeger mocht ik de kleur altijd zelf uitzoeken en nu pakte ze gewoon een rode!”

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. rukwind schreef:

  en luna wou geen rode ?

 2. Paul schreef:

  Luna is een schrijfster (of moet je tegeswoordigs ‘schrijver’ zeggen?) pur sang!
  Erg mooi!
  x

 3. Marti schreef:

  Owww, sowwie, maar ik zie het helemaal voor me… *slappe lach volgt*

 4. Arthur schreef:

  Ik kan er niks aan doen hoor, maar bij een serieus tot tongflossen aanzettende assistente moet ik ook even langs. Gewoon om te zien hoe ze dat zegt.

 5. joke schreef:

  Zo flipje in Tiel!

 6. CiNNeR schreef:

  ROFL!! Dat was een zeer economisch ingestelde tandartsassistente die later veel gaat verdienen ;)

 7. novecento schreef:

  weinig alertheid ,zal door de tandenloze zonneschijn komen, het gratis ‘raggertje’ ontbreekt. Heb je die ook in brede kleurkeuze?

 8. Rick schreef:

  Lachen bij de tandarts, ik wou dat ik dat kon zeggen.

 9. Terrebel schreef:

  Fijn, van die machtswellustelingen.
  Als jong jongetje had ik volgens mij een voormalig kampbeul als tandarts.
  Ooit is zelfs letterlijk m’n mondhoek uitgescheurd:”Dat kan wijder. Wijder!”
  Heb nu een hele lieve hoor, gelukkig en hoorde laatst dat die oude zich moest verantwoorden. Niet in de laatste plaats vanwege de veel te hoge rekeningen die hij verstuurde. Net goed.
  Lekker puh!

 10. jan schreef:

  Ohoh… Als tandartsen of doktoren zich gaan bemoeien met piercings en tattoos, dan wordt het link. Niets is erger dan een wereldverbeteraar met een verdovingsspuit!

 11. Gooly schreef:

  De tandarts heeft mij eens voor een TV gezet met een video over Bacterie Bert, die in je mond woont. Ik was toch al in de dertig toen.

 12. Eva schreef:

  @ Gooly…. ehm was er iets mis met je tanden toen?

 13. samsara schreef:

  LOL* BACTERIE BERT!!

 14. bas schreef:

  leuk! Vindt het ook leuk dat je met je moeder op de fiets helemaal in Tiel(!!??) naar de echte tandarts gaat! Echt een veilig en geborgen gevoel. Daar hoort die tandeborstel bij!

 15. gnfntrutyeUFJHFJHws