web analytics

17

LUNA LUMMELT

"En… lukte het een beetje vandaag?", vraagt m’n verkering elke dag als hij uit z’n werk komt. "Nou, ik heb een heel klein beetje lopen lummelen", zeg ik meestal. Want ‘lummel’ is de laatste weken m’n middle name. Want het blijkt, na alle drama van het afgelopen jaar, toch iets moeilijker om in een goed werk- en leefritme te komen dan ik van tevoren in gedachten had. Dan begin ik aan iets en een paar uur later kom ik erachter dat ik nog geen reet ben opgeschoten. Maar ‘goed plannen’ is eigenlijk nooit mijn middle name geweest en misschien wordt het eens tijd om me daar bij neer te leggen. En om mezelf de tijd te gunnen om te wennen aan m’n nieuwe omgeving en m’n nieuwe leven. Om te reflecteren! Al zou het me eigenlijk beter uitkomen als ik in staat zou zijn om te reflecteren terwijl ik ondertussen het huishouden draaiende houd, m’n PloesiePoesies naai, m’n administratie bijhoud en m’n schrijfopdrachten schrijf. Tijdtechnisch gezien zou dat wel prettig zijn, maar dat lukt me gewoon niet. Dus ik lummel elke dag de halve dag een beetje weg met zitten, kijken, staren, poezen aaien, nadenken, surfen op het internet en F5-en. Vooral veel F5-en. En tussendoor ervaar ik veel hoogte- en dieptepunten die het beschrijven waard zouden zijn, ware het niet dat ik veel liever lummel. Zo zag ik de film ‘2012’ en daar vond ik heel veel van, maar ik lag de dag erna veel liever op de bank. En Oprah gaat stoppen met haar talkshow! Daar vind ik helemaal wat van! Ik bedoel; hoe moet dat nou met mij? Met mijn biologische ritme dat al jaren wordt gereguleerd door m’n dagelijks dosis Oprah in de middag! Ik ben verdomme helemaal naar Tiel verhuisd en het enige stabiele in m’n leven is de talkshow van Oprah en dan krijg ik te horen dat ze ermee gaat stoppen. Ik voel me weer helemaal terug bij af. En als je zulk nieuws hoort, dan is het logisch dat je de dagen erna gewoon tot niets meer in staat bent dan doelloos voor je uitstaren. Al een tijdje te vinden op m’n TO-DO-lijst: ‘kwalitatief hoogwaardig stukje voor maanisch.com schrijven’. Maar ‘lummelen’ klinkt me nog steeds net iets beter.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Aukje schreef:

  Gelukkig heb je twee jaar de tijd om te wennen en afscheid te nemen van Oprah. En dan ga je gewoon verder met een dvd startend bij seizoen 1.

 2. Kijk lummelen ware nu nog eens een woord van het jaar. Dan kon U als rechtmatige eigenaar dit woord vertegenwoordigen. U doet het halve dagen, ik ganse dagen.

  Was getekend

 3. Marloes schreef:

  In de film Megane noemen ze dat “schemeren” en is het een voorrecht dat heel erg goed in te zijn. :)

 4. Hoof schreef:

  En dan te bedenken dat je ook nog een keer op de planning moet zetten om je ‘Wie is Luna’ aan te passen. Aan je nieuwe woonplaats. Ik heb vandaag vrij genomen om te lummelen. Nou ja. Omdat ik eigenlijk nog allerlei dingen te doen heb die ik katerend zaterdag niet heb gedaan ook. Lummel dat ik er ben.

 5. Eveline schreef:

  Joh, Oprah stopt er pas in 2011 mee, en RTL ligt natuurlijk nog steeds achter op schema, dus je kunt nog even vooruit. Tijd zat om een nieuwe stabiele factor te vinden.

 6. AWeetje schreef:

  Misschien weet Oprah dat jij inmiddels een nieuwe verkering hebt, het drukke Amsterdam hebt veruild voor het veilige burgerlijke Tiel…Jij hebt Oprah niet meer nodig als stabiele factor..
  Jij bent Luna en jij kan op je eigen benen staan.. Maar ze heeft wel de tijd genomen om je aan het afscheid te laten wennen;)

 7. Maurice schreef:

  Geloof me Luun. Oprah gaan ze Rtl4 grijs herhalen…Doen ze met J. Cousteau ook; die komt bijna weer terug, zou mijn Omalief zeggen.

 8. Marietje schreef:

  nog iets om weg mee te lummelen:
  http://www.wimp.com/inefficientdrinker/

 9. marloes schreef:

  Oprah..goed dat je het zegt, die Oprah dvdbox van 10 jaar Oprah is wel een mooi Sinterklaascadeautje *peins peins

  Lummelen..dat is wel het nadeel van zelfstandige zijn, dat je je altijd schulkdig voelt als je even lummelt…Terwijl lummelen zeer gezond is!

 10. Gerard schreef:

  Hoe herkenbaar! Volgens mij komt lummelen idd heel veel voor onder ‘zelfstandigen’ (ahum) Ieg wél bij déze…!
  En ’t is heel lekker als je je eenmaal over je (natuurlijke? aangeleerde?) werkdrang heen hebt gezet ! ;)

 11. Menno Nicolai schreef:

  Ik begin de dag met een portie licht bij het lezen van de krant (zo’n lichtbak ter bestrijding van de winterblues) en ik moet zeggen dat ik minder lummel dan vorig jaar in deze periode. Misschien een idee?

 12. Karin schreef:

  Ik las dat Oprah hierna ‘OWN’ gaat starten: the Oprah Winfrey Network. Geen idee of wij daar iets van mee gaan krijgen.

 13. dre schreef:

  Gelukkig is Jensen weer terug op tv.

 14. Hans schreef:

  Als je verkering lummelen niet meer accepteert kan je altijd nog overstappen naar epibreren.

 15. darja schreef:

  woehaaa! ik zat in san francisco toen het nieuws van oprah live werd gebracht en moest echt meteen aan jou denken! houd vol, gelukkig is er nog steeds dr Phil en heeft Dr Oz nu ook een eigen show, die gaan ze vast ook hier uitzenden!

  sterkte en je hebt nog even!

 16. Luna schreef:

  @darja: Dr. Oz is stom!!! Dan heb ik liever Jerry Springer terug! :-)

 17. darja schreef:

  jaaaaaaaa jerry springer! al had ik daar op een gegeven moment echt wel te veel van, en werd het nog ongeloofwaardiger, al moet ik zeggen, als je in de VS bent je best begrijpt dat er mensen rondlopen op deze planeet…. nouja, die heb je hier ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *