web analytics

31

LUNA LOVES DR. PHIL

Het is niet dat ik ervoor thuis blijf, voor een aflevering van ‘Dr. Phil’, maar áls ik thuis ben, dan kijk ik altijd. Ik voel meteen de behoefte om mijn hele leven drastisch te veranderen als ik de begintune van zijn show hoor. Compleet in trance luister ik het uur daarna naar Dr. Phil. Hij is grappig, hij heeft zelfspot, hij is intelligent en hij lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. Als ik hem zie dan wil ik ter plekke gezond gaan doen. En bewust worden van de dingen. Gaan sporten bijvoorbeeld. Of ineens het hele huis schoonmaken. Ik vrees dat dit iets met tijdelijke indoctrinatie te maken heeft, want eigenlijk verkondigt Dr. Phil alleen dingen die ik allang wist. Zo weet ik dondersgoed dat het drinken van een fles wijn per dag niet echt bijdraagt tot de algehele levensvreugde. En ik weet ook dat me ik tijdens een ruzie met P. moet beperken tot het onderwerp zelf en er geen onbenulligheden van 3 jaar geleden bij moet halen. En ik weet ook heus wel dat ik uiteindelijk zélf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Alleen ben ik een écht mens. En daarom over het algemeen niet in staat tot perfectie. Dus daarom zit ik wel eens om 11.00 ’s ochtends aan een glas wijn. En daarom blijf ik tijdens ruzies met partner P. jengelen over die ene keer dat hij beloofd had de kattenbak schoon te maken en dat toen niet deed. En het is gewoon lekker makkelijk om anderen de schuld te geven van mijn kutgevoel. Dus hoe graag ik ook naar het programma van Dr. Phil kijk en hoe intens ik ook luister naar zijn levenslessen, op de een of andere manier blijft niets ervan hangen. Het beklijft niet. Dus bijna dagelijks, van 17.45 tot 18.45, droom ik samen met Dr. Phil over een perfect gestroomlijnd leven. Maar als ik de tv uitzet ben ik weer terug in de realiteit. En stiekem hoop ik dat Dr. Phil na z’n show een sigaret opsteekt, een fles whisky opentrekt en vraagt of die hoer die hij besteld heeft al op hem ligt te wachten in z’n kleedkamer.

p.s. Deze column is ook te beluisteren bij bnn.fm! Klik.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Japie S. schreef:

  Hoop doet leven!

 2. Chantal schreef:

  Dan zou het wel een hele “stoere” Dr Phil zijn haha!!

 3. Corinne schreef:

  Nou ik weet het wel zeker…die vent lacht zich rot met zijn vette kop verdiend ie bakken met geld zo…

 4. Ellen schreef:

  hahaha….ben ook bang dat dr.Phill zich iets anders gedraagd dan dat hij anderen voorspiegeld.

 5. Eveline schreef:

  Maar dan wordt ’t wel een triootje, want hij sleept ook altijd zijn vrouw mee vanaf de tribune terwijl de aftiteling loopt.

 6. Marieke schreef:

  Ditzelfde gevoel van Verbeteren die Troep besluipt mij ook na een uurtje sport- en afval commercials die s’nachts worden uitgezonden en ik dan zat op de bank hang, te moe om nog naar bed te gaan. Ach…..gelukkig is de fles dan toch al op.

 7. Jan F. (de) schreef:

  Het zal je buurman maar wezen….

 8. M%n schreef:

  Ik heb dr. Phil nog nooit gezien, maar het klinkt als iets waarbij ik pogingen zou ondernemen mijn wenkbrauwen afzonderlijk van elkaar op te trekken (dat is me nog nooit gelukt, maar ik zou het wel graag kunnen…)

 9. Kaat schreef:

  Hahaha, ik herinner me opeens het verhaal van die TV dominee, die later huilend op TV bekende dat hij vreemd ging en mensen had opgelicht. Prachtige TV was dat.

 10. Anne-Floor schreef:

  Ik heb er wel eens over gedacht om het hoofd van Dr. Phil na te papiermacheeën en dat met carnaval als masker op te zetten, lijkt me hilarisch!

  Maar dat heb ik al met veel hoofden gedacht, eigenlijk…

 11. esther schreef:

  Dr Phil, brrrr, die inderdaad zijn enge vrouw na elke show voor de camera sleept ( ze knippert nooit met haar ogen, zou ze radiografisch bestuurbaar zijn? )en zijn zoontje nu ook al aan een ik-make-je-huis-figuur-en-karakter-over-show heeft geholpen. Hoe ik dat allemaal weet?
  Nou, verslaaaaavende TV natuurlijk.

 12. Liesan schreef:

  Het is meer zo dat ik na een paar weten geen Dr Phill langzaam het gevoel krijg dat ik het eigenlijk allemaal wel ok doe.

 13. Liesan schreef:

  paar weken natuurlijk, sorry

 14. blue schreef:

  dr Phil is een goed ingestudeerd , zeer geolied lopend trucje van een hele slimme, gladde prater die huis -tuin en keukenpsycholgie tot een kunst verheft…bah!

 15. Wiro schreef:

  Is Dr. Phil niet de Texaanse variant op Oprah Winfrey? Die hele witte man?

 16. Menno schreef:

  Nou, nee, Wiro, Dr. Phil is door Oprah “ontdekt”, ze heeft hem een keer of wat in haar show gehad en daar werd het publiek zo geil van dat het netwerk hem zijn eigen show heeft aangeboden. Geld had ‘ie van zichzelf al, en succes zonder veel te verdienen bestaat hier in Amerika natuurlijk niet. Voor de rest trapt Dr. Phil dagelijks open deuren in, maar op de een of andere manier vindt het Amerikaanse publiek dat onweerstaanbaar. Natuurlijk is dit het land waar een shock-jock beroemd kon worden door in zijn *radio*-show naakte meiden te interviewen…

 17. Mannetje schreef:

  Hear hear en bestelt schrijf je anders!

 18. Luna schreef:

  Weet je Mannetje, dat ik vannacht hierover gedroomd heb? Dat iemand een reactie zou geven over de spellingswijze van ‘besteld’… en toen ’s nachts wist ik dat ik het fout had geschreven… ik was die hele droom alleen weer vergeten… beetje eng…

 19. ceebee schreef:

  Je laatste zin doet me denken aan dat liedje van Phil Collins, over die dominee die het een predikt en het ander doet.

  Net zoals de rest van de wereld, bytheway

 20. Mannetje schreef:

  Het is een eer om in een droom van je voor te komen, Luna. Al is het dan als een nare spellingchecker….

 21. Jacqueline schreef:

  Volgens mij krijg je in Amerika de doodsstraf als je Dr Phil tegenspreekt….
  Ik kreeg laatst een door the man himselve samengestelde persoonlijkheidstest toegemaild.
  Iemand interesse..?

 22. vike schreef:

  HAHAHA, die DR.Phil zondigt bij t leven, anders komt ie niet aan zo’n fors postuur…Net als zijn zoon trouwens, die de honeurs van papa waarneemt in boekvorm. Overigens een tipje: vraag voor je verjaardag eens een wijze-lessen-boekje van DR.Phil: om je rot te lachen na een fles wijn…Overigens zijn die “wijze lessen” ook gewoon bij je oma van de muur te plukken: tegeltjeswijsheid…

  Kortom: gewoon lekker blijven drinken en lachen met DrPhil

 23. esther schreef:

  Lina, misschien een domme vraag, maar wat is atc’en precies? Ik wil namelijk iets moois/geks doen met de geboortekaartjes van mijn zoon, die over zijn. ATC leek me wel heel origineel. Heb je tijd/zin me er wat over uit leggen? Gr. Esther

 24. esther schreef:

  LUNA, bedoel ik. Typfout!

 25. ientje schreef:

  Grappig om jouw logjes in het Nederlands te horen, ik lees ze namelijk in het Vlaams! ;-)

 26. Momoniek schreef:

  Gelukkig, nog een Dr. Phil verslaafde.
  Ik dacht dat ik zo’n beetje de enige was met deze zieke gewoonte.

 27. Afwas schreef:

  De onderhandelingen tussen Talpa en mij voor een Nederlandse versie zijn in een vergevorderd stadium. Niet alleen ben ik een uitstekend psycholoog, bovendien beschik ik -volgens de juffrouw die me op de jachthaven heeft gescout- over het juiste postuur en uitstraling….

 28. En dat heb ik dus met Oprah! Dat vind ik ook een te gek wijf, haha.

 29. H. schreef:

  Ah, dr. Phil… Een afgrijselijke tv-persoonlijkheid, en van zijn vrouw en zoon Jay (“yes people, he has written a book now!”) ga ik schreeuwen in mijn slaap.

  Echter: kben zelf psychotherapeut, en hij is als psycholoog serieus briljant. The good ones always make it look easy. Hij is bijv. tien jaar rechtbankpsycholoog geweest en heeft baanbrekende therapievormen ontwikkeld. Het is behoorlijk knap om een agressieve, oerdomme vrouwenmepper onbewust zo te bewerken dat ‘ie dingen zegt (en meent!) waarvan je denkt: “duh! Da’s logisch.” Het lijken dan wel open deuren van de heer dokter Phil, maar schijn bedriegt. Alles gaat om het bepalen van het juiste moment. En omdat het ogenschijnlijk zo ontzettend makkelijk en soepel gaat ben je geneigd te denken dat het ook zo makkelijk is. Maar bijna niemand die het hem dus nadoet. Dat is ook de reden dat je blijft kijken. Bij echte open deuren en makkelijke praatjes raak je heel snel verveeld, omdat het totaal niet interessant is (je neefje van vier zou het ook kunnen).

  Maar tja, dat mediageile gedoe eromheen is zo ontzettend irritant…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *