web analytics

27

LUNA KLAAGT NIET MEER

Als ik ergens niet tegen kan zijn het wel mensen die erover klagen dat ik niet zo moet klagen. En daar wil ik graag even over klagen. Ik wil graag klagen over mensen die vinden dat je alleen maar recht tot klagen hebt als je het écht slecht hebt. Dat je, als je in een ‘kuthuis aan een Amsterdamse gracht’ woont ineens maar elke dag gelukkig moet zijn met alles om je heen. Want als je in een sloppenwijk in Botswana geboren bent, dan heb je het pas écht slecht. Dat je, als je bij de poelier een kip koopt en die een dag later al bedorven blijkt te zijn, dat je daar dan dus niet over mag klagen, want in Soedan, daar hebben ze niks te eten en daar zouden ze blij zijn met die boterham die je die avond in plaats van die kip naar binnen werkt. Dat je je overal maar bij moet neerleggen. Dat je, als je een paar keer per jaar een zwak moment hebt qua toeristen-tolerantie, dat je die irritatie dan maar gewoon moet wegslikken. Want je mag natuurlijk alleen maar klagen over datgene waar die andere mensen zelf ook over kunnen meeklagen. Ik heb een hekel aan mensen die elke zin die maar een beetje een negatieve ondertoon heeft beantwoorden met een: “Dan had je maar niet…” “Ik heb vannacht geen oog dicht gedaan, want de kleine was de hele tijd aan het huilen.” “Dan had je maar geen kinderen moeten nemen.” “Ik ben dat uitzicht en die rust nu wel een beetje zat.” “Dan had je maar niet in Almere moeten gaan wonen.” “Ik moet er niet aan denken om vanavond wéér rijst te eten.” “Dan had je maar niet met een Chinese vrouw moeten trouwen.” “Er is vannacht bij ons ingebroken.” “Ja, dan had je maar niet in Amsterdam-centrum moeten gaan wonen.” "Ik heb het idee dat God me verlaten heeft." "Ja, dan had je godverdomme bij voorbaat al niet in God moeten geloven." “Het gaat volgens mij niet zo goed met het milieu.” “Dan had je maar een andere planeet uit moeten zoeken.” En Tol Hanse dan! Met z’n ‘Big City’. Big city my ass! Als je d’r een nummer over kan vol klagen, had er dan niet gaan wonen Hanse! En als je vindt dat Luna overdrijft en zich gedraagt als door een adder gebeten, dan had je deze site maar helemaal niet moeten bezoeken!

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Monk schreef:

  You tell em girl! Klagen moet mogen!

 2. Paul schreef:

  hahaha
  ik zeg niks meer :-)

 3. Beppie schreef:

  Ik ben het gewoon helemaal eens met Luna!
  (en je moet klagende mensen nóóit tegenspreken…)

 4. MmT schreef:

  Als jij klaagt mogen anderen toch ook klagen. Net zoals dat als anderen klagen jij ook mag klagen.

 5. Inge schreef:

  Mmt, volgens mij heb jij Luna’s stukje niet helemaal begrepen.

 6. Rick schreef:

  Iemand aanklagen is weer wat anders, toch?

 7. Esther schreef:

  Groot gelijk! Op jouw site mag je klagen zoveel je wil!

 8. blogdog schreef:

  Haaa, ik moest gelijk denken aan die keer dat ik een enorme smakkert had gemaakt omdat mijn fiets even dacht dat’ie een tram was. Er vervolgens een tuthola naar me toe kwan en begon met “had je maar …(wat.. een helm moeten dragen?)” Ik had haar eigenlijk een rechtse op haar toeter moeten geven.

 9. Michell schreef:

  Luna mag ik ook ff klagen?
  Je schrijft “Hanse,” maar het is “Hansse” :-)

  JOY!

 10. Kimske schreef:

  AMEN!

  Ohnee, god had je verlaten ;-)

 11. Janssen schreef:

  Klagen heeft geen zin,dat wil zeggen:Het kan zin hebben wanneer je er daadwerkelijk iets aan kunt doen,maar ja……die horde bussen die elke minuut toeristen uitbraken kun jij niet stoppen,dus……..gebruik je energie anders enne…die kip……die breng je gewoon terug!!:):)

 12. reggie schreef:

  sorry

 13. Lennart schreef:

  hahahah geweldig! en een prachtig slotakkoord!

 14. Nina schreef:

  Als mensen jou een zeikerd vinden, dan snap ik niet wat ze hier komen doen. Ik zou me ook ergeren als ik mezelf elke dag tussen hordes toeristen heen moest wurmen. Of dat nu luxe is of niet, doet er niet toe. Het is jouw log, dus mag je zoveel zeiken als je maar wilt.

 15. els schreef:

  En Tol Hansse heeft niks te klagen. Die is al bevorderd tot de heerlijkheid.

 16. marlies schreef:

  Had ooit – vroegâh – een lerares Engels die heeeeel stom was. Ze presteerde het een keer om, toen we een beetje aan het morren waren, heel hard te roepen: “Niet zo zeuren! Pak die boeken uit de tassen! De kinderen in Afrika, die hébben niet eens boeken!”

  Tranen met tuiten, hikkend, buik- én wangpijn van het lachen.

 17. Judith schreef:

  Haha!! Doet me denken aan een topic op Fok!
  Daar heb ik echt dubbel om gelegen.

  Misschien vind jij het ook wel leuk:
  http://forum.fok.nl/topic/1012324

 18. nina schreef:

  Helemaal en aan alle kanten mee eens! Alles is contextgebonden.
  ‘Ja maar in Afrika, daar hebben mensen honger…’ In Afrika schijnen ze reuze gelukkig te zijn!
  Wat ik ook zo mallotig vind is dat men depressie als bewijs van onze westerse klagerigheid aan gaat halen: ‘Hoe kan het dat in het westen zoveel mensen depressief zijn terwijl ze het hier zo goed hebben? Ze moeten niet zo zeuren!’ Mensen die met dat soort lul-argumenten aankomen weten niet waarover ze het hebben, denk ik dan maar. Klagen en laten klagen!

 19. patchwork schreef:

  Ik wacht met smart op je log over hoe en wie je vandaag waarom gekrabd en gebeten hebt! :-D

 20. jealine schreef:

  Ik wil alleen maar ff kwijt dat ik helemaal niks te klagen heb op het moment. En dat is ook zoooooo lekker.

 21. Joyce schreef:

  Misschien dat mensen in Soedan zelfs wel blij zijn met een bedorven kip… :D

 22. Leontine schreef:

  Jezus, ik sta echt te kijken van al die achterlijke(!) reacties van je vorige stukje! Wat een grootsprakerij zonder inhoud! Luna, ik vind jouw stukjes geweldig om te lezen en zou zeggen: laat die zeikerds lekker links liggen. Er is niets normaler dan je gewoon eens helemaal strak te kunnen ergeren en jij hebt tenminste het lef om dat wereldkundig te maken. Mijn zege heb je!

 23. Ellen schreef:

  Heerlijk zo’n lontje. :-)

 24. B's schreef:

  Tsja, had je maar geen weblog moeten hebben :p

 25. artgrrl schreef:

  Maar vandaag wordt het lekker weer en valt er minder te klagen, maar te genieten met een grote zomerhoed op in de zon :) (op naar de dag van de romantische muziek in Rotterdam bij de Euromast)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *