web analytics

33

LUNA EN HET UPC-DIGITAL-TV-PAKKET

De bel. En nog een keer de bel. En daarna wordt er op het raam geklopt. En nog een keer de bel. Ik was niet van plan om open te doen, maar als iemand 3 keer aanbelt, dan zal het wel belangrijk zijn. Als ik de deur opendoe, zet de postbode een grote doos van UPC op de deurmat. “Ik heb helemaal niks besteld”, zeg ik tegen hem. “Iedereen krijgt het”, zegt hij, “het is gratis.” En voor ik kan nadenken heb ik getekend voor ontvangst en sta ik met de UPC-doos in de woonkamer. ‘UPC Digital TV kijken zonder verplichtingen! Geheel gratis en vrijblijvend’, staat op de doos. En: ‘U tekent alleen voor ontvangst en bruikleen van de UPC Mediabox.’ En: ‘Ruim 10 extra tv-kanalen.’ En ook: ‘6 maanden lang digitaal kijk- en luisterplezier.’ En na die 6 maanden? Dat staat niet op de doos. Lekker dan. Ik laat de doos dicht en ga naar www.upc.nl voor meer informatie: ‘Wenst u na 6 maanden niet meer te genieten van haarscherp digitaal beeld en Dolby Digital geluid, geen probleem. Laat het ons uiterlijk 1 maand van tevoren weten en in overleg komen we dan de UPC MediaBox bij u ophalen. U zit dus nergens aan vast.’ Nergens aan vast? UPC duwt mij dit digital-tv-pakket door de strot en als ik hier géén gebruik van wil maken dan moet ik hén bellen. En dan ook nog binnen 5 maanden, want anders gaan zij er automatisch van uit dat ik helemaal tevreden ben met mijn digital-tv-pakket en dat ik er geen moeite mee heb om € 2,16 per maand extra te betalen. Belachelijk! Ronduit belachelijk! Wat een smerige manier om mij van analoge tv over te laten stappen op digitale tv. Als ik digitale tv wil, dan vraag ik er wel om. Klootzakken. Achterbakse klootzakken. Het liefst zou ik het hele pakket ongeopend terugsturen, maar ach, nu het er toch is, kan ik het eigenlijk net zo goed even installeren. Kan ik lekker naar Animal Planet kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Floor schreef:

  Hmm..ben benieuwd wat mij morgen voor doos te wachten staat als ik na een week weer naar mijn eigen huis ga :) Lekker animal planet kijken met zn allen!

 2. Ben schreef:

  Digitale tv via KPN, ideaal en haarscherp. Zit ook Animal-Planet op met nog een ander soort natuurzender. Kost maar 7,95 voor het hele pakket.

 3. Debby schreef:

  Ik vind ook BELACHELIJK. Gewoon de doos terugsturen met bakstenen erin. Lekker puh.

 4. Kimske schreef:

  Hebben ze t toch voor elkaar dat je gaat kijken ;) En over 5 maanden denk je: ach wrom niet… ;)

 5. Janssen schreef:

  Ik ben gewaarschuwd!!!
  Wanneer er 3 keer iemand aanbelt en klopt ben ik niet thuis!!!:)

 6. blue schreef:

  geniet er lekker van! enne…ik zou me nu alvast afmelden als ik jou was, voor je het vergeet ;)

 7. Ellen schreef:

  Animal planet?……..1 grote klote-zender. Niks gezellig. Allemaal ziek en zeer en mishandeling. Vreten en opgevreten worden. Veel kijkplezier. Ik doe het niet meer. :-)

 8. Erwin Troost schreef:

  Hebben ze hier nog geen speciale digitale deuren voor met een digitaal oogje en een digitale neus voor dit soort mensen om ze digitaal de deur te wijzen. De deur van het uitschot weliswaar.

 9. Marti schreef:

  Heuh, als voormalig UPC’er die deze plannen heeft zien ontstaan en DTV maar al te goed kent: afmelden. En snel ook …

 10. Maik schreef:

  Achter die “klotzakken” zitten slimme marketing jongens. Is jou P. niet ook zo’n slimme jongen?

 11. Luna schreef:

  Mijn P. is wel heel slim, maar geen marketing-jongen… :-)

 12. fred schreef:

  en, werkt het, ziet het er een beetje uit?
  als ik het http://www.chelloo.com forum lees is er een hoop gezeik met digitale tv.

 13. Claud schreef:

  Had je nog geen animal planet????? zelfs bij de ‘ gewone tv’ hadden wij het standaard. Wij hebben sindskort digi tv van KPN bevalt best goed, geen klachten en daar word ook nog aan de mannen gedacht (of vrouwen) ;-)
  suc6 ermee!!

 14. EvilGirl schreef:

  Wij hebben Anumal planet ook standaard in het gewone pakket!!

  Je kan je beter snel afmelden, voordat je er gehecht aan raakt!! ;)

 15. wilko schreef:

  Haha, leuk geschreven. Luna is als Rivella; een beetje hypocriet, maar wel lekker.

 16. Brillie schreef:

  Daarom heb ik ook een schotel. Geen UPC die meer geld van Brillie vangt.

 17. Maurice schreef:

  Luun, je moet toegeven, UPC doet het beter dan de eerste de beste Jehova getuige ;-)

 18. Dr. G schreef:

  Zoals je weet maakt UPC voor mij deel uit van de as van kwaad tot erger. Mijn “War on UPC” duurt voort…

 19. Lonnekez schreef:

  Hoezo opdringering :S

 20. Janssen schreef:

  Het is waar wat Ellen post…..zo wreed,Animal Planet….ik kom in mijn vrijwilligerswerk al genoeg van die dingen tegen en kijk ook niet,niet te verstouwen wat je daar ziet:(:(

 21. Wiro schreef:

  Bijzonder effectief, want iedereen tekent direct. Meteen maar opzeggen dan, nu, want anders schiet dat er straks weer bij in.

 22. helena schreef:

  Ik heb ook geen Animal Planet, snif… Het schijnt aan Amsterdam te liggen.
  Maar inderdaad: meteen opzeggen. Daar moeten ze het namelijk van hebben – heel veel mensen zijn geirriteerd en willen het het liefst terugsturen, maar vergeten dit uiteindelijk, of vinden het toch wel makkelijk.
  Succes, en je niets aantrekken van telefonistes die je op andere gedachten gaan brengen (‘mag ik vragen waarom niet?’ ‘het kost u haast niets extra’s, en de beeldkwaliteit…’ blablabla)

 23. Rick schreef:

  Gewoon houden die handel… in een mum van tijd gaat iedereen digitaal TV Kijken.

 24. tijger schreef:

  Wat een smerige truc van UPC. En maar digitale TV van KPN heeft geen BBC… onbegrijpelijk…

  Grtz,

 25. Menno schreef:

  Net zoals hier dat rare marketing-geleuter over “digitaal”. Ik ben iets van 10 jaar geleden op een schotel overgestapt – dat was dus altijd al digitaal, vaak ook met Digital Dolby (5.1). En digitaal opnemen, ook, zonder kwaliteitsverlies. Tuin er niet in.

 26. Erwin Troost schreef:

  Ik kan wel begrijpen dat je er nu extra 24 uur van wil genieten.

 27. PT schreef:

  ik zit bij de con-cullega Casema, en geen gedonder, helemaal zuvreden damit!!

 28. Jetje © schreef:

  Getsie, ik hoop niet dat ik ook een grote doos met al die domme dingen krijg..
  Ach gewoon een beetje “hard” zijn en de deur dicht smijten, kan wel helpen.

  Maar hmm Animal Planet is verder wel leuk ja..
  kan iemand mij uitleggen waarom dat hier niet in Amsterdam verkrijgbaar is ? National Geographic is namelijk een beetje saai aan het worden 8-)

 29. Jorine schreef:

  Beh:s ik kreeg net ook dat ding in de post. UPC stinkt, en hun internetservice al helemaal

  Al is Animal Planet wel kick :P

 30. orakel schreef:

  Beetje(?) dom.
  natuurlijk kijk je!
  Wie is nu de klootzak? de kijker dus en geen UPC. Toch slimme jongens.

 31. Rogier schreef:

  Nog erger: Ik kom thuis, heeft mijn beneden buurvrouw getekent voor mijn UPC digital pakket, dat ik HELEMAAL niet wilde! Ik moest er dus meteen achter aan, naar Upc bellen, en nu moet ik morgen zelf met die zware doos (hij is echt best fors) naar het postkantoor gaan om hem terug te brengen! Sinds wanneer kan mijn beneden buurvrouw tekenen voor een abonnement bij UPC voor mij dat ik totaal niet wil??? BELACHELIJK! Ik zou bijna kabelinternet bij een andere provider nemen, want zo behandelt een fatsoenlijk bedrijf zijn klanten niet!

 32. Janny schreef:

  Ik vind het ook belachelijk dat iemand anders kan tekenen voor zn buren.. ??
  Ik heb nu ook zo’n (nog dichte) doos in mn kamer staan. Ik zou hem ook wel open willen maken om te kijken hoe het werkt en zo, maar ik weet dus niet of je eraan vast zit als je de doos open hebt gemaakt.
  Heb ik de kleine lettertjes (voorwaarden) gemist???
  Ik probeer het gewoon, denk ik…

 33. PietjePuk schreef:

  Ik heb er over heen gepist en toen teruggestuurd. Echt waar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *