web analytics

66

LUNA EN DE VLOER

Het leven van een grachtengordelyup valt niet mee. Zo leefden P. en ik al ongeveer 8 maanden op een betonnen vloer. Een betonnen vloer zonder iets erop, dus op blote voeten lopen of zelfs op sokken lopen was niet handig. Overal lag stof en overal zaten witte pootjes van de katten. Vervelend, maar een eigen huis is duur en een vloer van 150 vierkante meter is niet goedkoop. Daar moesten wij gewoon mee wachten en als mijn moeder mij afgelopen woensdag haar pinpas niet in m’n handen had gedrukt, dan hadden we nog steeds niet genoeg geld gehad voor een nieuwe vloer. Ook zagen we eigenlijk al maanden als een berg op tegen de klus. Vooral tegen het weer helemaal leeghalen van de woonkamer en dan vooral tegen het verplaatsen van onze gigantische oude-sinaasappelkisten-boekenkast. Maar maandagmiddag is het gelukt met hulp van vriend J. en maandagnacht hebben P. en ik romantisch van 20.00 tot 5.00 op de kale vloer gelegen om deze te schuren, schoon te maken en te ontvetten. We hebben geschuurd tot we geen vingertopjes meer hadden. Dinsdag stond klusjesman E. om 10.00 voor de deur om de eerste laklaag over het beton aan te brengen. Het zag er goed uit en P. en ik waren zeer in onze nopjes. Ook waren we nog in onze nopjes toen we terugkwamen om 17.00. Het was de vloer die we altijd gewild hebben; een industriële vloer waar leven in zit. Eindelijk! De eerste laag was opgedroogd en klusjesman E. zou de hele handel licht opschuren zodat daarna de tweede laag eroverheen kon. Alles ging goed, behalve in het midden van de woonkamer. Daar liet de eerste laag los. Niet goed gehecht. Een grote vlek van 2 vierkante meter openbaarde zich in het midden van de kamer. Totale verbijstering bij P. en mij. Het hier-moet-ik-even-bij-gaan-zitten-effect. Nog niets in dit huis is in 1 keer goed gegaan. Godverdomme. Het is dat ik te moe ben om een potje te gaan zitten janken.

Dit vind je misschien ook leuk...

66 reacties

 1. Sobian schreef:

  Wat een pech de hele tijd.

 2. jan schreef:

  Misschien weet buurman v h Hek raad.

 3. Pord schreef:

  Ehhhm, reality check, wees blij dat je een huis bezit in amsterdam…

 4. Marjolijn schreef:

  Ik heb een vriendje met huis met vergelijkende klusproblemen. Balen joh! Uithuilen en opnieuw beginnen?

 5. Michiel schreef:

  Eens, echt waar, eens zal jullie huis helemaal af zijn. ’t Is echt waar! Keep that in mind, tot die tijd, sterkte.

 6. Luna schreef:

  Pord, je hebt helemaal gelijk! Wat zeur ik nou! Fijn dat jij me weer met beide benen op de grond hebt gezet! Hoera, ik heb een eigen huis in Amsterdam! Hoera, we zijn financieel zwaar genaaid door onze aannemer, maar we wonen wel in Amsterdam! Hoera, de materialen die gebruikt zijn, zijn minderwaardig, maar wat zouden we klagen, we hebben immers een dak boven ons hoofd! Hoera, we zijn al 2 jaar bezig en zijn allebei zwaar oververmoeid door alle omstandigheden, maar we wonen wel in Amsterdam! Hoera, onze vloer is dan wel kut en waarschijnlijk mogen we de twee laklagen er met een nagelvijltje weer vanaf gaan krabben, maar dat kunnen we dan wel gezellig de komende 3 maanden doen in ons eigen huis in Amsterdam!

 7. eddy kledder schreef:

  Oh ja, nog meer goed nieuws: een eigen huis is noooooit af!

 8. Peetje schreef:

  Ik lees nu al een tijdje je verhaaltjes Luna.. Hoe jij schrijft is echt toppie..

  ps prachtig die reactie op pord :)

  Keep on going, ciao

 9. Bite Me schreef:

  Ik kan me goed voorstellen dat je er na 2 jaar helemaal gehad hebt met al dat geklus en gedoe.
  Veel sterkte ermee.

 10. Pord schreef:

  Jezus zeg… Rook een joint en chill de fuck out… Kijk, je hebt er zelf voor gekozen en shit happens, deal with it. Los gewoon de problemen op als die er zijn. Beetje gezonde relativeringsvermogen is ook niet mis. En als het allemaal zo kut en klote is dan verkoop je de boel toch en dan ga je ergens anders heen. Weet ik veel, Rotterdam? Toch al een stuk prettiger en goedkoper dan Amsterdam.

 11. edwin schreef:

  Ahum, de huurwoning waar ik nu woon heb ik pas met 10 jaar woonduur kunnen verkrijgen. en dan alleen nog maar, omdat de rest van de woningzoekenden op vakantie was. ik woon nu wel in een nieuwbouwwoning in amsterdam-westerpark, dat dan weer wel. Pord heeft overigens wel degelijk een punt. een woning, koop of huur, verkrijgen in het centrum van Amsterdam is een grotere prijs dan het winnen van de staatsloterij. daar kijk je dan nu anders tegen aan, omdat je behoorlijk wat tegenslag te verduren hebt. maar als je er straks niet langer kampeert in je eigen woning, dan voel je je zeker de keizerin te rijk. (zal ik dat vast even op een tegeltje laten schilderen?)

 12. jan schreef:

  Het positieve nieuws is dat 148 m2 wel
  gelukt is, niet slecht toch.

 13. GRAPJAS schreef:

  Op zo’n oppervlakte hoort eikenhout of marmer!

  Maar betonverf is natuurlijk wel vééééél goedkoper.

 14. jan schreef:

  Nu we het toch weer over geld gaan hebben. Je zal toch wensen 2 m2 te bezitten.
  Zie URL

 15. samsara schreef:

  Na 2 jaar verbouwen ben je het echt wel zat hoor..en kan je een slome opmerking echt niet hebben.
  Kennelijk hebben zij geen verbouwingen meegemaakt…
  Ik leef met L. mee.

 16. joke schreef:

  Bad trip…zonder wat te slikken!!

 17. Menno schreef:

  Luna, heel veel sterkte. Thanks for reminding me why I don’t live in cities any more…. Voor dat soort klussen is overigens perslucht en/of een powerwasher onontbeerlijk.. maar daar en ik natuurlijk ook pas achteraf op gekomen… :-(

 18. Sasja schreef:

  Cliche: Er zijn veel ergere dingen…

  Het spijt me, maar ik vind dit gezeur…

 19. JanW schreef:

  Wat heb ik toch een saai werk, maar ik heb tenminste werk….wat heb ik soms toch een ruzie met mijn ouders, maar ik heb tenminste ouders…dat eten smaakte voor geen meter en was nog te duur ook, maar ik heb tenminste te eten…die partner van mij kan soms behoorlijk zeuren, maar ik heb tenminste een partner…dat huis van mij lijkt soms net een bouwval, maar ik heb tenminste een huis…..

 20. Ash schreef:

  Ik vind het WEL zielig voor je! En de mensen die zeggen dat je niet mag klagen omdat je wel een huis hebt op een bepaalde locatie, wat een onzin! Dat is wel heel makkelijk.

  Sterkte verder hoor met je huissie :-)

 21. Rena schreef:

  Ik kan me voorstellen dat dit gedoe je INSANE kan maken. Ik heb het niet met mijn huis maar met mijn computer, daar is ook altijd iets mee aan de hand. Alsof er een vloek op heerst, en dat maakt mij dan weer insane.

 22. Pord schreef:

  Tja, kijk ik vind het namelijk heel makkelijk om te gaan lopen klagen en zeiken, net zoals half nederland overigens, in plaats van een beetje te relativeren en de problemen oplossen als ze zich voordoen. Zoiets. En zoals edwin al zegt. Als dit allemaal achter de rug is dan kan je alleen maar lachen om alle tegenslagen en voel je je supergelukkig in je nieuwe huis. Ja toch?

 23. Stille Genieter schreef:

  Het is hier toch geen condoleance register, hoop ik.

 24. Sis schreef:

  Waarom moet altijd alles gerelativeerd worden? Waarom mag je niet gewoon balen, moe zijn en een potje willen vloeken en janken als dingen schromelijk mislopen.

 25. Van der Putten schreef:

  Ja en in Afrika is het veel erger. Lul toch niet Pord. Jij baalt nooit, jij voelt je nooit kut, nee jij lost al je problemen direct op. Eikel.

 26. Trio de Twee Wezen schreef:

  Pord, je hebt gelijk! Het leed in de wereld is zo ernstig dat we allemaal alles zouden moeten relativeren! De vriendin van een vriend van me heeft op 26-jarige leeftijd gehoord dat ze kanker heeft! Maar klagen doet ze niet, tenslotte heeft ze er zelf voor gekozen om darmen te hebben en heeft ze een fijne baan en een mooie auto.. Blij dat ze is!

  Relativeren wil zeggen dat je dingen in een groter verband vergelijkt met zaken om je heen. in dat licht mag Luna inderdaad blij zijn dat ze niet is behept met jouw cognitieve vermogens, lul!

 27. Huug schreef:

  Wanneer was de laatste aardbeving in Amsterdam ?

 28. Pord schreef:

  Wow zeg. Chill the fuck out . Woohooo… Larry! Larry! Larry! Maar goed, echt begrijpen doen jullie het volgens mij niet. Behoorlijk overdreven, wow, zelfs hysterische reacties. Of is het dat ik niet kritisch mag zijn zijn ten opzichte van luna? Dat is het he? Welkom bij sekte luna. Alles is ja en amen. Tip: maak vooral geen spelfoudt in kritiek want dat is het eerste waar ze voor gaan. Maar goed, ik vind het echt te grappig om te zien dat we van relativeren uitkomen bij kankerverhalen tot en met een lul die behept is met cognitieve vermogens. Echt te gek hier… ik blijf nog wel ff. Ik zou zeggen, vraag jezelf af wat relativeren nu precies is. Misschien die vinger uit je reet halen en gebruiken om te denken? Tis maar een idee. En ja, kankeren en zeiken lucht zeker op, maar Luna heeft er een handje van om alleen maar te kankeren en te zeiken. Dus. Whatever.

 29. Vloerboer schreef:

  Neem nou in jezusnaam gewoon parket of laat fatsoenlijk tegels leggen, een betonnen vloer lakken gaat echt niet werken… misschien wel als je eerst een onderlaag met een andere textuur aanlegt.

 30. samsara schreef:

  @pord:
  Iedereen is hier al eens de lul geweest (ook ik, toen ik viel over Luna’s drank/drugsgebruik). Als je het niet eens bent met Luna kun je dat hier beter niet verkondigen, dat is waar.
  In dit verhaaltje begrijp ik Luna wel.
  Love or leave her.
  I love her.

 31. Pord schreef:

  Yep dat is me al eerder opgevallen. Op zich is het wel grappig. Je kan er gewoon je klok op gelijk zetten. Zodra je iets kritisch gepost hebt dan weet je gewoon dat je een hele posse luna aanhangers over je heen krijgt. Dat of doodzwijgen, in ieder geval geen discussie over kritiek. Luna spreekt. Wij gehoorzamen. Ik dacht dat een weblog er ook was voor kritiek. Blijkbaar niet. In ieder geval is het behoorlijk a-relaxed dat je hier niks kritisch mag zeggen. En dit zou dus een van de betere weblogs moeten zijn?

 32. samsara schreef:

  ja, helemaal waar.
  Als je kritiek hebt, kun je geen discussie beginnen, want het zijn er altijd gelijk 10 die tegen je zijn. Als je de discussie toch verder aangaat, krijg je vanzelf scheldwoorden naar je hoofd.
  Maar ik moet wel zeggen dat Luna soms wel eens een discussie aangaat, maar nogmaals da’s soms.(ze is scherp van tong! dus pas op!)

 33. Suffie schreef:

  Pord, kritiek mag. Maar jouw opmerkingen slaan gewoon nergens op…

 34. Trio de Twee Wezen schreef:

  Pord, ik heb voldoende ervaring met het geven van kritiek om te weten dat dit niet is wat jij doet! Jij bent gewoon doelbewust aan het zieken, da’s echt iets heel anders. Ik lees ondertussen lang genoeg weblogs om te weten dat mensen de behoefte hebben om zaken die hen frustreren van zich af te schrijven. Luna doet dat en volgens mij heeft ze daar recht op. Ik begrijp echter van jou dat dit niet mag en dat je je kritiekloos in je lot dient te schikken op het moment dat je het iets beter voor elkaar hebt dan een ander, of in ieder geval daar naar streeft. U heeft een koophuis in Amsterdam? Dan mag je niet klagen, want er zijn mensen die het minder hebben. Zo ken ik er nog wel een paar…

  Mensen hebben het recht om te zeiken, omdat iedereen lijdt onder zijn eigen relatieve ellende. Als je daar niet tegen kunt, kun je beter een telefoonboek gaan lezen…

 35. Pord schreef:

  Suffie: als ik zo het archief in duik en ik kom kritiek tegen die constructief is of in ieder geval waar van ik vind dat die persoon gelijk heeft dan zie ik iets heel anders. En hoezo slaan mijn opmerkingen nergens op dan?

  Trio: LOL! Beter een telefoonboek lezen. Moest serieus waar erg hard lachen. Goeie. En vooral touche. Desondanks zit je er zo naast dat ik doelbewust loop te zieken. Lees gewoon mijn eerste reactie waar alles me begon. Vind ik echt geen doelbewuste opmerking om te gaan lopen zieken. Dat jij lang genoeg leeft vind ik zeker geen argument. Sterker nog, dat is de meest goedkope oudelullen techniek. Dat valt onder de categorie: Spelfout? Afzeiken! Geen argumenten? Oh dan ben ik ouder en dus weet ik het beter. Ach ja vroeger was alles beter. En bleef het lak tenminste zitten. Zo werkt het niet. Ik ken genoeg weblogs / fora waar het gezonder aan toegaat. Ik moet wel zeggen dat op een of andere manier weblogs minder zijn dan bijvoorbeeld een nieuwsgroep. Waarschijnlijk omdat het om 1 persoon gaat. Maar goed, tuurlijk mag iemand van mij zeiken en lopen kankeren. Daar heb je een weblog voor. In dit geval, tja, persoonlijk vind ik dat luna erg veel zeikt en kankert. Niks is goed. Maar nogmaals, lees de eerste opmerking van mij en dan lees je je eigen post met o.a. “… dit niet mag en dat je je kritiekloos in je lot dient te schikken …” en vooral “U heeft een koophuis .. niet klagen..” Wat? Zucht… Beter nog lees alle reacties. Dan weet je zo ongeveer waar we nu uitgekomen zijn en dat is zeker niet volledig mijn schuld.

 36. Trio de Twee Wezen schreef:

  Pord, je leest niet goed. Ik zeg nergens dat ik oud en dus wijs ben, alleen dat ik geen weblogroentje ben. Het feit alleen al dat je dit opbouwt tot een argumentatie als ‘vroeger was alles beter’ geeft aan dat je ‘zoekt’. Luna zeikt veel? Teken dat je nog niet een kwart hebt gelezen van wat ze heeft geschreven, dan had je namelijk gezien dat Luna qua stemming behoorlijk varieert. Verder ga ik niet argumenteren, want het gaat toch grotendeels langs je heen.

  Ga nou maar gewoon lezen en amuseer je, dan ben je vast beter te pruimen en maak je het voor ons een stuk leuker.

 37. Webdeb schreef:

  Tis Jerry, Pord geen Larry!

 38. samsara schreef:

  sjonge, dit bedoel ik dus…
  Pord heeft een mening, en gelijk iedereen er boven op!
  Pord zei alleen ‘wees blij dat je een huis hebt in Amsterdam’.
  Is that a crime?

 39. jan schreef:

  Ik kan niet zeggen dat ik iets tekort kom
  Geen idee, geen benul wat de smaak van honger is
  Als ik geen zin heb om te koken,
  dan loop ik even naar de markt voor een moot gebakken vis

  Als ik morgen geen zin heb om te werken,
  dan stel ik al het werk tot overmorgen uit.
  En als de kleuren van mijn huis me irriteren,
  dan vraag ik of de buurman het vandaag nog over spuit

  Een eigen huis, een plek onder de zon
  En altijd iemand in de buurt die van me houden kon
  Toch wou ik dat ik net iets vaker, iets vaker simpelweg gelukkig was
  Een eigen huis, een plek onder de zon
  En altijd iemand in de buurt die van me houden kon
  Toch wou ik dat ik net iets vaker, iets vaker simpelweg gelukkig was

  H.Westbroek.

 40. Y. v/h H. schreef:

  Vinden jullie dat normaal: midden in de nacht de vloer gaan zitten schuren? Sommige mensen proberen dan te slapen, zoals jullie buren…

 41. Pord schreef:

  Samsara: Thanks! Waardeer dat. In ieder geval iemand hier die het zo duidelijk en simpel zit. Gewoon een eigen mening, totaal niet bedoeld om doelgericht te lopen zeiken waarvan ik blijkbaar beschuldigd wordt. Maar ik til er niet zo zwaar aan. Het is maar een weblog. Geen slechte overigens.

 42. jan schreef:

  Relativeren kan heel goed werken,weet ik uit ervaring, dat deed pord goed in zijn eerste post.
  Mee janken , lost niets op.
  Overigens dat sommige mensen hun betoog met niet nader te omschrijven zelfstandige naamwoorden menen te moeten afsluiten, vind ik beneden NAP.
  Daar hoor ik niemand over klagen.
  Nou bij deze dan.

 43. Menno schreef:

  Noumoetikookmaareven. Pord, ik lees Luna omdat ze haar leven, gevoelens, gebeurlijkheden zo uitstekend verwoordt. Schetst in ASCII. Waarom dat dat als gezeik ervaren moet worden is me niet geheel duidelijk: Luna maakt het mee, Luna schrijft het op. En ze doet dat heel professioneel, met weinig woorden, she paints pictures in my mind. Goede schrijfster, dus, je kunt haar en onderwerpt geven en zeggen “150 woorden” en ze speelt dat klaar. Als ik dan je kritiek in aanschouw neem, zie ik strukturele kritiek, die een beetje zinloos is. Bovendien ben je nogal manipulatief. Luna “zeikt en kankert”. Oh? Says who? Ze maakt iets mee, ze schrijft het op. “Thanks for sharing, Luna” zeg ik dan. Ze schrijft over dingen die fout gaan? Toch niet, die laklaag komt er, en we krijgen een blow-by-blow van hoe dat nu allemaal gaat. Ik mag dat wel. Ik denk eigenlijk dat jij een beetje zeikt. Wat natuurlijk ook mag. Als je nu in de toekomst net zo creatief leert zeiken als Luna dat doet, ben ik helemaal gelukkig.

 44. Pord schreef:

  Point taken. Cool. First things first als in creatief zeiken voor dummies kopen en dan oefenen, oefenen en nog meer oefenen. En misschien dan netnietmaanischgenoeg.com registreren :) Prettig weekend!

 45. Pord schreef:

  Webdeb: Stom stom stom…. Jerry, geen Larry… Vaag. Hoe kom ik in godsnaam op Larry? Larry’s leisure suit?

 46. Trio de Twee Wezen schreef:

  Nee Pord, te veel indrukken op één dag…

 47. Stille Genieter schreef:

  Wil de echte zeikert nu opstaan.

 48. Suffie schreef:

  Yoo….!!!! ;-)

 49. Stille Genieter schreef:

  Ze woont nog maar net bij de wallen.
  En zeek menig vent voor z’n ballen.

  Toch is ze wel lief.
  Want ze zeek creatief.

  En dat is uitstekend bevallen.

 50. Marco schreef:

  Niet genoeg geld? Misschien een jaartje of 2 minder zuipen en drugs gebruiken? Wat minder vaak uit eten gaan of gaan stappen? Gewoon dat geld sparen voor je huis? Kan helpen hoor.

  En verder: Goed, het is kut dat je genaaid bent door de aannemer. Reden genoeg om over te klagen. Maar bedenk ondertussen ook even dat er ik weet niet hoeveel mensen in dit land wonen die nu ontslagen worden en amper de huur kunnen betalen, kleren kunnen kopen en boodschappen kunnen doen. Ik denk dat dat zo’n beetje bedoelt wordt met relativeren. Ja, je hebt het kut getroffen met je huis, maar je hebt een baan, je vriend heeft een baan en je woont in een kast van een huis in hartje Amsterdam. Als je geen geld hebt, dan verkoop je de boel en koop je een huisje aan de rand van Amsterdam of je huurt ergens wat.

 51. Ricky schreef:

  Volgens mij zijn er een paar mensen hier alleen maar jaloers.

 52. You are invited to visit some information in the field of online poker party online poker party http://www.upthekazoo.com/online-party-poker.html http://www.upthekazoo.com/online-party-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 53. visit now schreef:

  You may find it interesting to take a look at some relevant pages in the field of game .

 54. In your free time, check out some information dedicated to free roulette rule … Thanks!!!

 55. send schreef:

  You are invited to check some relevant information in the field of shop shop http://www.flower4us.com/ftd-flowers.html http://www.flower4us.com/ftd-flowers.html … Thanks!!!