web analytics

12

LUNA’S ARMAGEDDON

Nadat ik bijna 2 maanden niet had gedronken werkte het woordje ‘kerstborrel’ op mij als een rode lap op een stier. Partner P.’s bedrijf had een kerstborrel in de week voor kerstmis en die middag belde hij me vol enthousiasme op dat het hartstikke gezellig was en dat ik langs moest komen: “Ik krijg net een glas wodka-7up in m’n handen geduwd met de helft wodka.” Nu drinkt P. nooit. Nooit. “Liefje, doe je rustig aan?”, vroeg ik, maar meteen wist ik: partner P. die aan een alcoholische versnapering gaat; daar moet ik bij zijn! En dat was eigenlijk het begin van het einde van mijn alcoholvrije bestaan. Een paar uur later vroeg een blond meisje in een kittige hotpants en een glimmend rode legging of ik wat wilde drinken en ik twijfelde nog heel eventjes, maar dacht: fuck it, ik doe het gewoon, moet kunnen! Dus ik vroeg om een wit wijntje. En die kreeg ik. Weer een paar uur en een paar champagnes in wit en rosé later stond ik met het personeel van P. te dansen. En doe mij een paar drankjes, zet mij tussen een setje goedgeklede dansende vrouwen in glimmend rode leggings en de biseksueel in mij wordt meteen geactiveerd. Ping! Gelukkig realiseerde ik me net op tijd dat ik daar in de hoedanigheid was van ‘vrouw van de baas’, nam ik daarna met die baas snel een taxi naar huis en werd ik de volgende ochtend nog behoorlijk fris en fruitig wakker. Maar ja, daar ga je dan! Nog een kerstborreltje hier, kerstmis vieren daar en kerstmis vieren hier en een Nieuwjaarsborreltje daar en ook nog maar eentje hier en om het af te leren nog een keertje hier en daar. Ik werd 1 januari ergens einde middag wakker met een gigantische kater en in een toestand van algehele misère. Ik nam me voor om in 2009 echt nooit meer te gaan drinken. Echt nóóit meer! Echt! Maar dan nu écht!!! Maar 2 januari was ik nog steeds niet bijgekomen van de afgelopen 2 weken. En ook 3 januari niet. En ook vanmorgen voelde ik me nog steeds niet top en dat betekent dus eigenlijk gewoon het einde der tijden, de algehele aftakeling, omdat het echt niet normaal is dat je 4 dagen bij moet komen van een paar dagen feesten. Niet voor mij in ieder geval. Het jaar 2009 wordt het jaar dat ik ouder word. En bij die conclusie past volgens mij niets beter dan een borrel.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Rutger schreef:

  Nou ja, proost dan.

 2. Marloes schreef:

  Als je je dag realiseert kun je inderdaad maar beter niet al te streng zijn voor jezelf..Misschien heb je wel een griepje onder de leden?

  Ik zelf heb me voorgenomen om doordeweeks niet meer te drinken. Bleh ik zie als een berg tegen morgen op: vroeg opstaan en als ik dan tegen 19 uur eindelijk thuis ben geeneens een lekker wijntje als beloning bleh 3x

 3. Terrebel schreef:

  Ook zo vaak gezegd:”Echt noooit meer!” Ach ja, op zo’n moment meen je dat.

 4. esther schreef:

  Joh, je hebt gewoon griep! En als je elke dag een borrel neemt is er niks aan de hand, toch? Zolang die borrels geen 5 flessen worden. Het gaat allemaal om de maat, volgens mij.

 5. susan schreef:

  de mensen die het hardst zeggen: Dat doe ik nooit meer. “die liegen”. ook al vinden ze zelf van niet.

  P.S. ook gestopt met roken? (gniffel)
  gelukkig nieuw jaar luun.

 6. lin schreef:

  Je lichaam is nog in herstel van overspannenheid. Alcohol wekt dat weer op.

 7. Beppie schreef:

  Ik snap het wel dat lijf van jou…
  Wat gewenning niet kan doen dan he? ;-)
  Proost (met een colaatje, ik moet ook 9 maanden afkicken ;-)) op een nieuw jaar, met nooit meer (zoveel) drank!! ;-)

  Was P trouwens wel lekker gezellig met al die wodka? Gniffel

 8. Helma schreef:

  Proost, het allerbeste hoor, in 2009! En, had je nou toch meer lol mét champagne dan zonder? En P.?

 9. Pudding schreef:

  Hee !
  Je site is ook egt super !
  Super mooi alles !

  http://www.CherryBubble.6x.to

 10. Maurice schreef:

  Recidive zeggen ze bij het Jellinek dan. Komt in 85% van de gevallen voor, als ik me niet vergis.

  Toch, omdat ik altijd te laat ben. Gelukkig nieuwjaar :D

 11. Edcetera schreef:

  Volgens mij heb ik je eerste verhaal ergens gelezen in 2004 of zo. In je archief kon je toen nog je allereerste verhaal lezen, al was maanisch toen nog luna.
  En na al die jaren zie ik dat je nog steeds braaf je stukjes plaatst. Waar haal je passie vandaan? Wordt je het niet zat? Ben je niet bang zoals Paul McCarthy ooit vertelde dat hij zoveel songteksten had geschreven waardoor hij soms niet meer wist of hij misschien in herhalingen verviel.

  En die trouwringen destijds in dat verhaal jaaaaren geleden…was dat echt nep zoals de reacties aangaven. Toch leuk om even te doen alsof de tijd heeft stil gestaan en sorry dat ik niet op je verhaal reageer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *