web analytics

24

BEETJE BIJ BEETJE

"Je zal er qua levensstandaard wel op achteruit gaan in de toekomst", zei P. een paar weken geleden. "Hoe bedoel je?", vroeg ik. "Nou, om het salaris te verdienen wat ik verdien heb je wel 4 van die geile negers nodig", grapte hij. "Nou, dat zullen er wel minstens 6 zijn", grapte ik terug, "en die heb ik sowieso nodig om mij bij te houden hoor, haha." Maar P. had wel gelijk natuurlijk, al zou ik dat natuurlijk nooit toegeven, want, doei, de allerlaatste persoon die je gelijk geeft is natuurlijk je ex. Dus. Maar de afgelopen paar jaar heb ik me inderdaad over geld nooit zorgen hoeven maken. Het was er altijd en er was genoeg. Of het gelukkig maakt is een heel ander verhaal, maar het is verdomde handig een bepaalde financiële zekerheid te hebben en het geeft zeker een bepaalde rust. Dat niet te hebben en het allemaal alleen te moeten doen nu en straks, maakt me met vlagen onzeker en bang. En onzekerheid en angst zijn 2 emoties die je nou net niet kan gebruiken als je keihard moet gaan werken om voor jezelf te zorgen. Als je op eigen benen moet gaan staan. Aan de andere kant; het is dan wel weer een verdomd fijne ervaring om boodschappen bij de Lidl te doen! En er zit hier een prachtige extra grote Lidl om de hoek! Ik spring op m’n bloemetjesfiets met grote fietstassen en binnen 5 minuten kan ik beginnen met het inladen van allerlei supergoedkope levensmiddelen. En dan maar 10 euro moeten betalen terwijl je alles amper kan dragen. Ik vind het keer op keer een prachtervaring! Een grote bloemkool afrekenen voor 49 cent; ook zo’n mooie ervaring. En daar dan in 1 week 4 verschillende gerechten mee maken; een pastasalade, een bloemkoolsoep, iets Thais en gewoon op z’n oud-Hollands met aardappelen en een slavink. Wie maakt je dan nog wat?! Niemand! Helemaal niemand! Het geluk zit in hele kleine dingen en dit is een hele grote Lidl waar nog genoeg prachtige producten en aanbiedingen te ontdekken zijn! Daarnaast drink ik alweer een paar weken niet, dus dat scheelt al helemaal honderden euro’s per maand. En als ik ondertussen ook nog af en toe gefêteerd wordt op wat lekkere maaltijden van vrienden, een bord hachee van m’n moeder of een Happy Meal bij de McDonalds, dan kom ik er wel. Lidl by Lidl.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Moeder van Luna schreef:

  Zo is dat !!! ben trots op je !!!

 2. Berta schreef:

  En nu geen biologisch vlees meer kopen maar het gewone martelvlees van de kiloknaller?

 3. Branwen schreef:

  Goed he! Was eens in Frankrijk, ook in een Lidl. Giga grote pot olijven voor weinig. Top vakantie!

 4. Bianca schreef:

  De lidl rules.
  Check deze: http://www.youtube.com/watch?v=3m11cg2SW6I
  Hij is gronings, maar zo toepasselijk.

 5. Paul schreef:

  Ow moet ik ook eens gaan kijken dan, voor mij rules Bvd Heijden.
  Maar je kan vaak hetzelfde hebben voor minder euries, vergeet AH. Althans voorlopig dan.
  Ciao

 6. esther schreef:

  Zo doen wij het ook, de grote dingen bij Lidl, lekkere dingetjes bij AH of Vomar en verder af en toe ’s een aanbieding naar huis slepen. Maar ik ga ook graag naar de visboer voor verse vis en naar de slager voor vers vlees; ik moet zeggen dat als wij het breed hebben we ’t ook meteen weer breed laten hangen. Op lekkere wijn lever ik ook niet in en brood MOET van de bakker komen, anders vind ik ’t niet te vreten..

 7. Honne schreef:

  Hier hebben wij een Lidl en een Nettorama naast elkaar staan :-).
  De nettorama is een winkel met bekende merkartikelen maar dan goedkoper dan andere winkels en de Lidl halen wij ook ontzettend veel boodschappen vandaan.
  Coffeepads schijnen goed te bevallen daarvan ( mijn husband drinkt het, ik drink geen koffie) en de cola vind ik lekkerder dan die van cocacola.
  Och en dan heb je nog van zie zakken m&ms maar dan ander merk en mininutjes en bounties en weet ik wat allemaal nog meer.
  En vaak een rek met spullen voor buitenlandse gerechten die de ene keer grieks heeft en de andere keer weer een ander land.
  Ook kopen we veel groenten en fruit.
  Best leuk winkelen :-).

 8. Janssen. schreef:

  Je bent een dief van je eigen portemonnee wanneer je niet bij de Lidl en gelijksoortige zaken je boodschappen haalt,of je nu ruim in de eurootjes zit of niet zo ruim.
  Heb je de mozarella of de pesto al geprobeerd,ze hebben heerlijk ruikende schoonmaakspullen voor douche en WC voor heel weinig………who the fuck is AH????:):):)

 9. Paul schreef:

  Ik kom er eigenlijk nooit meer omdat de Lidl en ook de Aldi niet uitblinken in ingrediënten voor een vegetarische maaltijd (lees: luie vleesvervangers). Moet binnenkort maar eens checken of dat inmiddels al verbeterd is want bij de AH is het juist altijd duurder dan je eigenlijk vooraf verwacht.

 10. Nina schreef:

  Mooi stukje, goed geschreven!
  Wat je vast al wist: op de markt zijn de groenten en fruit zo mega goedkoop! Echt shockerend dat je bij de Appie 2,99 betaalt voor 10 frambozen in een klein bakje terwijl je op de markt 2 volle bakken meeneemt voor 1 euro….

 11. CiNNeR schreef:

  Helaas, hier hebben we geen Lidl. Wel een Aldi en een Bas vd Heyden (Dirk van den broek) maar daar is goedkoop een hoger cholesterolgehalte er gratis en voor niets bij krijgen.

 12. Kim schreef:

  @ nina, serieus? 1 euro??

  *rent naar de markt*

 13. Ginny schreef:

  Iedereen komt aan de beurt om te leren en om te veranderen, maar is het op tijd of al veel te laat ?

 14. Patser schreef:

  maar de Lidl bezorgt niet. en ik haat de supermarkt.

 15. Marjan schreef:

  Lidl by Lidl… geweldig gevonden!
  Enne, zoek ook eens de Aldi op.

 16. Nina schreef:

  @ Kim: ja echt, maar het verschilt natuurlijk wel per week en per markt, vrees ik. Dit was vorige week in Rotterdam… :)

 17. Nathalie schreef:

  Ik snap niet zo goed waarom je geen leuke baan zoekt, zodat je je eigen huur kan betalen en af en toe een lekker fles drank kan kopen? No offence, ik lees al een tijdje mee, maar een vast salaris is in deze tijden wel handig.

 18. momo schreef:

  @Nathalie: ik lees ook al tijden mee en ik lees vooral dat deze dame behoorlijk wat creatief werk verzet. En als je haar al langer leest weet je ook dat ze niet te beroerd is om ongeschoold werk aan te pakken. Persoonlijk zou ik het jammer vinden als ze dat nu moest gaan doen. En, eehh, ik lees al mee vanaf het begin jah. Ik kan gaan voor de oudste lurker award. En, Luun, als je echt omhoog zit: je bent van harte welkom eens te komen eten. Je hebt mien email. Ik kan erg lekker koken.

 19. Luna schreef:

  @Nathalie: Ik werk hoor! Ik schrijf voor de FOXY en ik heb een PloesiePoesie-bedrijf… Daarmee verdien ik alleen niet genoeg om in zo’n huis te wonen als ik met P. vroeger woonde… En m’n toekomst is momenteel vooral nogal onzeker qua woonsituatie… Met de rest komt (en is het eigenlijk al) allemaal goed… :-)

 20. marloes schreef:

  Lidl by lidl haha goed gevonden :D
  Ik doe het vooralsnog met Dirk. Ben helemaal in mijn nopjes dat ze sinds kort ook biologisch vlees hebben..
  Kus!

 21. kim schreef:

  ze waren 1.50.. altijd nog beter dan de AH :P

 22. janine schreef:

  Ben ook sinds kort overstag. Zelfde situatie, na een huwelijk van 11 jaar alleen op een etage.. Superhappy en het wordt eigenlijk een soort hobby: rondkomen in je eentje! De Lidl is een klein feestje op zich! 3 volle tassen 47 euro.. Blijft er genoeg geld over voor een lekker flesje van het een of het ander.. Proost!

 23. Kim schreef:

  Niet om nou te mierenneuken…maar je spreekt het uit als Liedel, niet Liddel.

 24. Johan schreef:

  Mooi geschreven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *