web analytics

24

AL MEER DAN 5,5 JAAR LUNA

“Je website is wel heel persoonlijk hè?”, vroeg een mannetje van de Wereldomroep me vandaag. Zo’n interview blijkt best handig om even weer te beseffen waar je al 5,5 jaar mee bezig bent. “Ja, het is wel persoonlijk, ja”, antwoordde ik, “misschien wel, want alles wat ik schrijf is waar, maar ik schrijf niet over alles.” “En je schaamt je niet snel?”, vroeg het Wereldomroep-mannetje. “Nee, ik schaam me niet voor mezelf en de dingen die ik doe, maar ik wil daarmee geen anderen kwetsen.” Waar ik dan niet over schreef? Ja, over wat niet dan? Er zijn de afgelopen 5,5 jaar genoeg dingen geweest waar ik niet over heb geschreven. Dingen waar ik wel mee zat en waar ik toch zeker elke week een behoorlijk geinig stukje over had kunnen schrijven, maar waarmee ik anderen onnodig pijn had kunnen doen. Dingen waar ik flink pissig om was, maar te schijterig om dat in iemands gezicht te zeggen en ik mijn site niet als een substituut voor het maken van een telefoontje wil zien. Dingen die mezelf teveel pijn deden en die te groot waren om op deze site te zetten. Dingen die te ingewikkeld lagen om in 350 woorden te vertellen. Dingen waarvan P. niet wilde dat ze online staan. Dingen die ik in een dronken bui online wilde zetten, maar waarbij ik toch altijd nog de tegenwoordigheid van geest had om dat niet te doen. Mijn site is dus al 5,5 precies dat wat ik wil laten zien. Precies wanneer ik wil. En precies wat ik wil. En tussen alle regels door ook precies wie ik ben. Iets anders wat ik vermijd om te vermelden, omdat het vaak zo weinig interessant is voor anderen en zeker voor vreemden: ik heb het licht in mijn hoofd de laatste maanden. Ik voel dat er licht om mij heen is. Ik heb alles. Ik wens mijzelf alles wat ik nu al heb. En ik geloof dat ik het weer voor het eerst in jaren kan zeggen, en de laatste tijd daarom ook veelvuldig doe tegen P. en tegen m’n vrienden, en waarom dan ook eigenlijk niet op deze site; ik ben eigenlijk heel erg gelukkig.

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Koen schreef:

  Luna toch, dat ben je hier al maanden aan het zeggen hoor ! ;-)

 2. Maurice schreef:

  Vasthouden dat geluk Luna ;-)

 3. vriendin H schreef:

  Gelukkig maar!!!!!!!! dikke kus en gefeliciteerd met je lustrum PLUS een half jaar!

 4. Cindy schreef:

  En dat geluk straalt er ook van af! En ik blijf ook graag de komende 5,5 jaar jouw leuke blogjes lezen :)
  Feestje! *zet hoedje op*

 5. D.W. schreef:

  gefeliciteerd met jezelf
  en je site…

  -x-

 6. Brooklyn schreef:

  Wat was het ook alweer? The’re’s no way to happiness, happiness is the way! Vasthouden dat gevoel…..

 7. Floor schreef:

  Goed zo Luun, het lezen over andermans ellende kan ook wel eens lekker zijn. Dan denk ik ‘o gelukkig zo erg is het bij mij niet’. Ik gun je alle geluk van de wereld en daarom is het heerlijk te lezen dat het zo goed met je gaat en je gewoon happy bent!

 8. Kimske schreef:

  Van elke foto die je neerzet spettert het geluk af! Mooi is dat, mensen die beseffen dat ze gelukkig zijn..

  Damn, je hebt me geinspireerd!

 9. Suffie schreef:

  *Snirf..!* ;-)

 10. Roos schreef:

  Mooi, al dat geluk…. Kun je nog een beetje door blijven sralen :-) ?

 11. Lau schreef:

  Luna,
  Ook al ken ik je niet persoonlijk, ik ben blij voor je… geniet ervan!

 12. paco painter schreef:

  Gelukkig zijn, daar gaat het om.

 13. Moeder van Luna schreef:

  Goed bezig !!!!Gefeliciteerd!!!blijf zo gelukkig!!!Zijn wij het ook!!!!

 14. Rick de Kikker schreef:

  Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat je dit jochie hebt ontmoet. Virtueel welteverstaan, voordat er allerlei verhalen de ronde doen.

 15. Janssen. schreef:

  Mooi Chantall!!!
  Dat is wat telt,gelukkig zijn!!:):)

 16. Loes schreef:

  Al 3 jaar van die 5,5 lees ik je blogs. Nooit gereageerd, alleen gelezen. Maar nu moet ik toch echt even zeggen dat ik het geweldig vind dat je zegt gelukkig te zijn! Dat hoor je mensen niet vaak zeggen helaas. Ga zo door, Luna, ik vind je super!

 17. Dré schreef:

  Friedrich Nietzsche beweert dat de mens alleen tot grootse daden in staat is als hij niet in belemerd wordt door geluksgevoelens. Hij wenst zijn vrienden dan ook veel ellende toe. Ik wens jou nog veel PLOESIEPOESIES toe.

 18. Thierry schreef:

  Hmm grappig, een jubileum van 5,5 jaar…
  En de Wereldomroep, bestaat die nog joh? Was vroeger met je ouders op de camping in Frankrijk nieuws luisteren, en het Tour-verslag van de dag ervoor (hoezo water naar de zee dragen?)
  Een en al nostalgie dus, van iets andere datum dan 5,5 jaar terug trouwens…

 19. Pollie schreef:

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

 20. Henk schreef:

  Beste Thierry,

  Jij gaat ook met je tijd mee. De Wereldomroep bestaat nog steeds hoor. Ik luister al lang naar die omroep en heb nog nooit gehoord dat het Tour-verslag gedateerd was. Enfin, Luna ga zo door!

 21. seriouzz schreef:

  Bij 9,5 weer een jubileum?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *