web analytics

42

LUNA EN DE NAVELPIERCING

Een jaar geleden werd ik wakker zonder navelpiercing. Uit de krassen rond mijn navel, Bruce Lee’s fascinatie voor balletjes en zijn voorkeur voor slapen onder het dekbed trok ik de meest voor de hand liggende conclusie. En omdat ik het balletje niet meer terug kon vinden, besloot ik de navelpiercing dicht te laten groeien. Maar tijdens zo’n Kamasutra-weekend krijg je een overdosis chirurgisch staal te verwerken. En dan gaat het toch weer kriebelen. Dus daar, ten midden van de duizenden gepiercete bezoekers, kwam ik op het idee om mijn navel ook weer te piercen. Het leek mij zelfs een uitermate geschikt moment! Dus ik kocht een piercing, verdween piercingloos richting toiletten om daarna gepierced weer terug te komen. Luna bleek autodidact piercer, want ik voelde er bijna niets van. Maar toen ik zondagnacht thuiskwam en uitgeput bij P. kwam liggen piepte ik dat hij uit moest kijken voor m’n navelpiercing. “Heb je ‘m er weer ingedaan dan?”, vroeg hij. “Ja, gewoon even m’n tanden op elkaar en goed hard doorduwen. Het is alleen een beetje gevoelig nu”, zei ik. “Meisje, ben je eigenlijk niet te oud voor zo’n navelpiercing?”, vroeg hij. “Wát zeg je?”, vroeg ik. “Nou, ik bedoel, je wordt toch 30 dit jaar, ben je dan niet een beetje te oud voor dat soort dingen”, zei hij. Hij zei het echt en ik had het goed gehoord. Hij gebruikte de woorden ’30’ en ‘te oud’ in 1 zin. In 1 zin! En dat moest ik allemaal maar gewoon pikken! De schoft! Ik dacht na over een spitsvondig antwoord. Iets wat hem zou doen trillen van angst. Een antwoord dat hem zou doen beseffen mij nooit, maar dan ook nooit meer, te oud voor iets te vinden. Maar er kwam niets. Mijn gedachten bleven blanco. Ik dacht even aan; “Als jij dat vindt, dan ben je misschien wel te oud voor mij.” Maar die was te makkelijk en te flauw. Het enige dat ik mompelde was: “Nou, ik hou ‘m lekker toch in tot ik 80 ben.” En hij mocht aan z’n eigen kant van het bed slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. D.W schreef:

  30 is NIET oud
  ik herhaal NIET oud !

 2. Therry schreef:

  Waar bemoeit hij (P.) zich mee….de wijsneus.

 3. lijn schreef:

  30 is helemaal niet oud. Over twee uur en twintig minuten word ik 34, en ik zou willen dat ik 30 was! Zo!

  En voor navelpiercings word je niet te oud. Voor navelpiercings word je te *dik*. Of te uitgezakt. Maar niet te oud.

  Zo!

 4. Opa-Buiswater schreef:

  Nu ik er over nadenk wil ik ook wel weer even 30 zijn, eventueel zelfs met een navelpiercing…..alhoewel…*neemt nog maar een borreltje*

 5. Jan F. (de) schreef:

  Ik vind die tattoo’s rond de navel zo lelijk. Een piercingkje gaat nog, zeker daar waar het platte buiken betreft, maar die vlammende zonnetjes eromheen, nee.

 6. Laila schreef:

  Maar wanneer sta je er nu in, in de Viva dus?

 7. henk schreef:

  29 dus pas? Ach kindje, doe je voorzichtig met dat enge stuk metaal?

 8. dimitri schreef:

  rillingen over mijn rug bij de gedachte dat je dat zelf hebt gedaan…

 9. Sillycrazyme schreef:

  Beter een piercing op je 80ste dan een tatoeage, je weet wel, zo’n hartje op de borst wat nu ineens een winterpeen is geworden. Mijn tongpiercing blijft in ieder geval lekker zitten tot ik hem zelf zat ben en eerder gaat ie er niet uit! :-D

 10. sas schreef:

  Een navelpiercing is harstikke sexy hoor! (tenzij je buik zou blubbert dat je em niet meer terug kunt vinden) Gewoon doen waar je zin in hebt meid! En wat zegt ’30’ nou? Het is meer hoe je je voelt en wat je doet dan ‘hoe oud je bent’, toch?

 11. Solly schreef:

  Tsk. Gewoon lekker in houden die navelbel! En als hij meer commentaar heeft, stuur ik met alle plezier mijn 30-jarige, achtenhalve maand zwangere, trots navelpiercing dragende vriendin op hem af!

 12. Rick de Kikker schreef:

  Leeftijd… het gaat erom wat er in je kop rondgaat toch?

 13. Suffie schreef:

  Volgens mij gaat zoiets pas spelen als je botten door ouderdom zo broos zijn geworden dat het oude lijf het gewicht van dat staal niet meer kan dragen..

 14. tijger schreef:

  Eerlijk toegegeven, bij het lezen van de eerste regels was het eerste wat ik dacht: ‘Luna, wordt je daar inmiddels niet te oud voor…’ Maar je moet het natuurlijk lekker zelf weten.

  Grtz,

 15. joal schreef:

  je bent nooit te oud om…
  je NIET te laten africhten :)

  groetjes van het 49-jarige kuiken met de ouwe jas! :D

 16. nove schreef:

  Ik ben geneigd partner P. bij mij uit te nodigen als je weer eens terugvalt in puberale hysterie. Tuurlijk heeft ie gelijk, hoe vaak schrijft Luna niet over de wolk van smakeloosheid die elke overjarige hippie uitademt ? Ook hippies dienen met hun tijd mee te gaan en niet als een bange wezel weg te kruipen voor een nieuwe fase in hun volwassenheid.
  Je kunt de navelpiercing als symbool van rebellie toch niet echt serieus nemen ? Een statement op 29 -jarige leeftijd ? Baas over het eigen kleingeestige juwelenbezit enzo ? Je loopt voor gek, duh, naar de bodem van gracht ermee..en daarna een biertje met vrienden (m/v) die al langer de jaren des verstand hebben bereikt en je heus niet in de steek laten omdat ze ondanks alles toch wel van je houden..een rituele handeling met goede afloop voor iedereen. Zie het als het afleggen van een geloof. Dat gaat zonder twijfel gepaard met pijn in het hart maar dat is nou net de cruciale fase, een volwassen meid staat boven het sentiment en gebruikt haar verstand meer, vaker en beter dan haar gevoel. Niet vasthouden maar loslaten, duh.

 17. Luna schreef:

  Al die mensen die zeggen;
  je moet ophouden met die onzin, eindelijk ouder worden.
  Zie je die gezichten?
  Dat zijn nou gezichten van mensen die ouder zijn geworden.
  Opgehouden met die onzin.
  Arnon Grunberg

 18. Menno schreef:

  Umm, lees ik nou goed dat Bruce Lee je piercing heeft gestolen zonder dat je er wakker van werd? Wateenrakker… Je ziet er overigens geen dag ouder uit dan 24, vinnik, Luun. Ook intecht *lach*

 19. blue schreef:

  hahahha dappere Luna!
  geinig verhaal, ike zie mezelf nog zitten paar weken trug…met dichtgegroeid gat in neus…ook grote auw en veel bloed bij opnieuw doorduwen….

 20. suuzzzz schreef:

  Ik kijk soms even vertederd naar het dichtgegroeide gaatje bij m’n navel. Dat ik bijna 34 ben heeft daar niets mee van doen, het was een keiharde blubberkwestie…

 21. Eddy Kledder schreef:

  Even afgezien van leeftijd: werkt dat, zo’n piercing? Ik bedoel: Het is toch een lichaamsversiering, maar niemand die ik er mee gezien heb is er mooier van geworden (sorry Luna ook jij niet, of… kleed je eens uit en laat me je eens goed bekijken, misschien bedenk ik me dan).
  Ik zeg: weg met het koude staal, leve het warme vlees.

 22. Jetje schreef:

  Ik vind dat het er maar net aan ligt hoe de persoon in kwestie is :)
  Als mijn moeder een navelpiercing zou hebben, zou ik er echt van walgen.
  Maar als ik zo jou logs lees, dan vind ik je helemaal niet te oud voor een navelpiercing en bovendien vind ik piercings wel bij je uiterlijk passen!

 23. Danielle schreef:

  Ik ben negentien. En ik vind dertig niet echt oud. Vijfendertig een beetje. Misschien gaat dertig pas oud klinken als ik zelf negentwintig ben. In ieder geval, als je dertig bent, kan een piercing nog best. Zeker in je navel.

 24. clintoen schreef:

  geinig verhaal, ike zie mezelf nog zitten paar weken trug…met dichtgegroeid gat in neus

 25. Erwin schreef:

  Ook dat stukje van Grunberg doet mij goed. Zucht. Ik ging ‘m al bijna knijpen.

 26. jessie schreef:

  Welke leeftijd dan ook, navelpiercings vind ik echt niet mooi. Kan natuurlijk zijn dat jij ‘m natuurlijk al veel langer had, maar het doet me meestal denken aan die gigantische navelpiercing-hype, waarbij iedereen plots een ring door de buik moest hebben.

 27. Wandaatje schreef:

  Jij bent dus ook van 1975. Volgens de Chinese Astrologie ben je een Konijn. En ut klopt als een bus: Konijnen begrijpen mekaar.
  Merk ik aan al m’n vriendinnen en vrienden die ook uit 75 zijn.
  Het is fijn een K’nijn te zijn!

 28. katleen schreef:

  dat jij dat durft een piercing door je huid te duwen! een eng iedee

 29. manon schreef:

  kom maar voor je rechten op meis!

 30. mariska schreef:

  ik ben nu 13 bijna 14 en ik ga binnekort een navelpiercing setten..egt dun ben ik niet maar da vind ik geen reden om het niet te plaatsen laatst sag ik een vrouw van 75 met een navelpiercing en dat vind ik weer wel te oud maar dertig is kort als je er bij nadenkt want je leeft dan pas 30 jaartjes laat je niet kisten luna groetjes mariska

 31. mariska schreef:

  het is tog jouw keuse hun hoeven het voor jouw te bepalen,,, als jij je maar goed en gelukig voelt is alles goewd tog??

 32. Monique schreef:

  Oh, ik ga het doen!!! Ik word over twee weken dertig en ik ga lekker een navelpiercing zetten. Goeie stimulans voor mijn buikspieroefeningen!! Dus Luna lekker laten zitten dat ding. Groetjes Monique

 33. fetje schreef:

  hallo
  ik word bijna 40 en ik wil nu ook nog een navelpiercing alleen ben ik dus ook een beetje bang voor m,n leeftijd (je ziet het alleen bij van die jonge meiden)

 34. bunzing33 schreef:

  30 is niet oud maar een navelpiercing is wel een beetje afgezaagd..misschien is het een goed idee om een juslepel in je gleuf te hangen..groetjes

 35. dèke schreef:

  ma seh 30 is helemaal niet te oud
  al was je er 40 of 50 dat is nog niet te oud
  ik zou er graag zelfs een steken ma ik denk dat het niet veilig is …
  mjah nog een goe jaartje wachten en dan me tmijn nieuwjaarsgeld zal ik stieken naar de winkel in gent stappen :p

  ps nog veel succes me je piercing !!!

 36. Sfiej schreef:

  Hoe steek je zelf een?

 37. Ilse schreef:

  je kiest tog zelf of ge da wilt of ni :s
  Ik zou em inlate als iemands zoiets zou zegge!

 38. Mij schreef:

  je bent nooit te oud voor een navelpiercing!!! you go girl!!!

 39. shayna schreef:

  30 IS NIET OUD!!.. en als je hem inzet.. en je bent zo 80 ofzo.. dan kan je hem er toch altijd weer uit halen?.. maar het is maar een stukje metaal.. ik wil er zelf ook een?!..

 40. kaykay schreef:

  heej ik heb een vraagje kan je te dik zijn voor een navelpiercing want ik ben namenlijk niet echt heel mager ma diej navelpiercing is een hulp middel voor te dieten!! streef ding xx miiij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *