web analytics

10

PLOG ZATERDAG 24 DECEMBER 2016


Lekker rustig wakker worden deze zaterdagmorgen. Met een man, een hond en een kater in bed. Je kan Bruce niet blijer maken! Mij ook niet trouwens.


Al moet ik zeggen dat ontbijten met een bak saoto soep toch ook wel zeker met stip op eh, eh, nummer, eh, eh, nou ja, in de top-10 staat.


Hahahahaha!


Just go ahead and jump! Na het snelle ontbijtje met M. ben ik op m’n fiets richting de markt gegaan, langs de HEMA, naar de Action, ik weet niet eens meer wat ik allemaal heb gekocht, maar nu moet ik dus nog naar DE HEL! De Albert Heijn is de hel, de dag voor kerstmis. De Gall & Gall trouwens ook. Maar; I survived!


Ik begin een beetje nesteldrang te krijgen. Ik heb allemaal gezellige kaarsen en kaarsenstandaards en huiselijke dingetjes gekocht. De kaarsen blijven alleen niet recht staan in de standaard. Maar… daar heb je van die kaarsenhulsen-dingetjes voor.


Ik heb ook dit plateautje voor mezelf gekocht. Hoe romantisch en helemaal kerst is dit dan!?


Dit is iets minder leuk. Het is dus de avond voor kerst en Nina en ik zijn uitgenodigd bij m’n ouders. De wond van Nina is nog steeds ietwat onrustig en gezwollen en lekt ook nog een beetje. En het is me ook een GROOT ding! #huil


Home is where you can take of your bra.


M’n moeder heeft de tafel al gedekt.


En Nina denkt dat ze ook wat krijgt!


We gaan voor ronde 1: frietjes uit de Actifry!


En… GODDOMME WAT EEN MAZZEL! Nina krijgt ook een frietje.


Dan doe we even een familie-portret!


HAHAHAHA!


Ja, maar dan echt hoor; dikke HAHAHAHA!


De 2e ronde zijn kippetjes uit de Actifry! Ik zeg; goed gekookt Piet en Riet!


Na het eten hangen we op de bank, maar aangezien ik slecht ben in hangen, heb ik wat te doen meegenomen; het opspannen van kleine dromenvangertjes.


Koffie met een koekje. Nee, Nina, geen hondenkoekje! Jij bent al genoeg verwend!

Ik kijk samen met m’n ouders naar de All You Need Is Love-kerstspecial en ik zag hier eigenlijk enorm tegenop. Daar zit je dan. Met z’n drieën in je ouderlijk huis, terwijl je jarenlang zelf het huis vol had. Ik zag dit jaar eigenlijk enorm op tegen alle kerstdagen (ja, het is nog geen kerst in deze plog, maar ik publiceer ‘m een paar dagen later natuurlijk). Maar… ik heb nog nooit zo’n geweldige kerstavond gehad als deze! Het was zo fijn! Zo gezellig! Zo vertrouwd! Ik ben enig kind en mijn jeugd bestond voor een groot gedeelte uit ‘ons drietjes’. En ik voelde me nu, deze kerstavond, ook voor het eerst weer ‘met ons drietjes’. Ik voelde mij een kind van mijn ouders. Een kind van mijn vader (die moet ook huilen bij de emotionele stukjes van All You Need Is Love). Een kind van mijn moeder (net zo hard en cynisch bij sommige bullshit-stukjes van All You Need Is Love). Ik heb het zo FIJN gehad. We hebben bijna in onze broek gepiest van het lachen. We hebben toastjes gegeten. Biertjes en wijntjes gedronken. En het was vooral fijn omdat het in een groot contrast staat met hoe de jaren hiervoor was. Voor mij. Toen was er haast. Toen moest er snel naar huis. Toen kon er nooit niet nog 1 drankje. Nooit niet nog even het programma afkijken. Nooit niet wat ik eigenlijk wilde.

Ik spreek m’n ouders bijna dagelijks. En ik zie ze elke week ook wel meerdere keren. Ze lezen m’n plog. We zijn dichtbij. We wonen dichtbij. Maar deze avond voelde ik me weer eindelijk weer écht dichtbij hen.

Als All You Need Is Love is afgelopen ga ik naar huis. Met Nina naast me aan de lijn. En ik loop op wolken. Het is maar een wandeling van 10 minuten, maar ik voel me ZO gelukkig. En als thuiskom realiseer ik me ineens dat ik THUISKOM! Ik kom thuis. Dit is mijn huis. Het is dan wel geen koophuis, maar IK huur dit huis. IK betaal dit. IK betaal de huur. Ik betaal de NUON. Ik betaal m’n eigen verzekeringen. IK WOON OP MEZELF. Alles in dit huis is van MIJ. Ik ben een zelfstandige vrouw! Maar dan echt! Ik heb geen schuld. Ik ben goed bezig. Ik verdien m’n eigen geld en ik ben niet bang voor de toekomst. En ik wil niets meer. Ik heb alles al. Ik heb alles! Ik heb jaren heel erg goed voor anderen kunnen zorgen en dat kan ik nu nog steeds, maar OMG, ik kan dus blijkbaar ook heel goed voor mezelf zorgen! Ik ben RIJK!

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Ingrid schreef:

  Godsamme……wat heb je je gevoel prachtig omschreven.

 2. Melanie schreef:

  Ik lees al heel lang met je mee, en ik reageer eigenlijk nooit op je blogs. Nu wil ik je 1 ding zeggen: ik ben onwijs trots op je, trots op hoe je je overal doorheen slaat, trots op hoe je dit dan weer beschrijft, en trots op het topwjf dat je bent. (Kan je eigenlijk trots zijn op iemand die je eigenlijk niet kent?) Anyway: Chantall, you rock!!!

 3. Martine schreef:

  Ik heb geen all you neef nodig om te huilen, ik lees jouw blog/plog wel! Mooi!

 4. Ria schreef:

  Prachtig Shan mooi geschreven .ga zo door .ook in 2017 .

 5. Marjan schreef:

  Eigenlijk is deze plog 100 keer mooier dan all you need is love. Op de een of andere manier deed dat hele programma me dit jaar niets… maar zit ik met tranen in mijn ogen te lezen hoe blij jij en je ouders zijn op deze kerstavond. Mooi!

 6. menno schreef:

  En ik me maar afvragen wat die saoto-soep nou precies is.. bestond vroeger zelfs in de Bijlmer nog niet. Gewoon soto ayam dus, via een omweg. Aardappelstokjes hadden we natuurlijk vroeger niet… Here is how I make it: https://en.wikipedia.org/wiki/Soto_ayam

 7. Kees Versluis schreef:

  Lieve Chantall,

  Wat ben je toch een h(eerlijke) meid.
  Ontroerend wat je over de avond met jouw ouders vertelde.
  En mooi, de ontluikende liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *