web analytics

23

LUNA’S IDENTENTITEITSCRISIS

Op het moment dat je denkt; het kan dus echt niet erger, dan kan het dus echt wél erger. Ik had me er net bij neergelegd dat mijn permanente quarterlife-crisis eigenlijk geruisloos is over gegaan in een existentiële crisis. En ach, van een existentieel crisisje af en toe is nog nooit iemand slechter geworden. En als er iets was wat mij er doorheen sleepte, dan was het het besef om me elke dag weer achter hetzelfde stukje plastic te kunnen verschuilen! Bril op en gaan! Gaan! Fuck alles en iedereen, want ik heb dus lekker de kekste bril van allemaal en jullie maken me niks, helemaal niks! Maar die bril, mijn bril, dé bril die ook op alle foto’s staat die deze website sieren, die bril, die is kapot. Gevallen. Gisteren. Tijdens het naar boven tillen van een dekbed, zo, hops, op de vloerbedekking. En ja, een montuur van 15 jaar oud, die overleefd dat niet. Dus. Paniek! Paniek! En de meeste brildragers, die gaan dus elk jaar of elke 2 jaar naar de opticien om een nieuwe bril uit te zoeken, want ook qua bril heb je allerlei trends en de ene bril past nou eenmaal beter bij je garderobe dan de ander, maar dat doe ik dus nooit! Ik heb dan wel meerdere brillen, maar uiteindelijk zet ik al bijna 15 jaar, ja, 15 jaar, dezelfde bril op m’n neus. Mijn bril past bij alles! Bij mij, bij mijn garderobe, bij m’n verkering, bij m’n katten, bij m’n schoenen, m ’n tassen, m’n servies, de bloemetjes in m’n haar, m’n make-up, m’n alles! Ik zie mezelf als studentje nog zo de opticien op de Van Hallstraat in Amsterdam naar binnen lopen en toen ineens een soortement van liefde op het eerste gezicht ervaren met dé bril. Deze bril. Mijn bril. Mijn zwarte montuur. Mijn jaren ’60 vleugelmontuur. Mijn ‘cat eye glasses’. Mijn bril die gewoon totally zo ontzettend bij mijn gezicht past. Mijn bril! Is! Kapot! En nu kan iedereen wel zeggen dat ik gewoon even een nieuw montuurtje uit moet zoeken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het montuurtje dat ik wil, kan ik niet vinden! En ik zoek al 6 jaar, want ik wist dat dit crisis-moment er ooit zat aan te komen, maar het was het nooit echt helemaal! Ik draag nu een soortgelijk montuurtje, maar dan in het groen. Maar groen is geen zwart en green will never be the new black! Wat al die kut-wijvenbladen ook beweren. Ik ben goddomme m’n volledige identiteit kwijt! Dit is niet te doen! Niemand, maar dan ook echt helemaal niemand begrijpt de impact van datgene wat mij gisteren is overkomen. Nou ja, misschien Nana Mouskouri dan.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Irene schreef:

  En ik! Ik begrijp dat volkomen. En ik baal ff met je mee.

  Misschien tijd voor een make-over? ;-))

 2. Luna schreef:

  Neen! Een make-over is voor vrouwen die niet gelukkig zijn met hoe ze eruit zien… ik was totally gelukkig met m’n bril! Boehoehoehoe!

 3. Rolandow schreef:

  Heb je geen Edding in huis?

 4. Coco schreef:

  Ik krijg de neiging nu naar de winkel te gaan en een tweede exemplaar van mijn bril te bemachtigen. Jammer dat ie zo duur is… Maar misschien…
  Ik leef met je mee! :-(

 5. Luna schreef:

  @Coco: Doe het als het kan (financieel)… Echt… Je krijgt spijt! Ik zou willen dat ik het gedaan had! Dikke huiliehuilie hier nu… :-(

 6. Paula schreef:

  Schouders eronder en glazen demonteren, montuur zwart verven/spuiten en je bent misschien weer een beetje de oude!

 7. Doris schreef:

  O, ik snap het. Ben zelf zo iemand die drie verschillende brillen door elkaar draagt, maar desondanks in de stress als er een kapot gaat.

 8. lin schreef:

  Ik geloof dat alleen brildragers dit kunnen begrijpen. Mijn wederhelft paniekt ook altijd zo. “Pas op mijn bril!” “Argh mijn bril” etc. Ik zie het probleem niet.

 9. Coco schreef:

  Een bril bepaald zo enorm je gezicht. Het is lastig er eentje te vinden die (precies) bij jouw gezicht/persoonlijkheid past.

 10. Johannet schreef:

  Leest er dan niemand mee die zo’n montuur in de kast heeft liggen? (zoekt en zoekt)

 11. patchwork schreef:

  Is er dan helemaal nergens een brillendokter te vinden die ´m onzichtbaar kan repareren?
  Ik zal ook voor je uitkijken.

  Tot die tijd je groene bril met watervaste stift bewerken.

 12. jealine schreef:

  Zeg ik wat stoms als ik voorstel om een malletje door een of andere student te laten maken van je bril en hem dus opnieuw te laten gieten?? Beetje handige designacadmy student zou dit toch moeten kunnen fixen?

 13. Bite Me schreef:

  Ai ai ai ik snap het helemaal, ik heb geen brillenhoofd en daarom was ik ook oh zo blij met het brilletje dat wel bij mijn hoofd paste, totdat ik naar Mexico verhuisde en het brilletje daar stuk ging. Geen brillendokter in Mexico die hem maken kon, dus toen heb ik gevraagd of ze hem dan wel na konden maken…dat konden ze wel :) Niet zo´n gek idee lijkt mij om eens op zoek te gaan naar iemand die dat voor je zou kunnen doen.

 14. leon schreef:

  Misschien dat je hier je bonheur vindt. Kennisje is er geweest en heeft daar haar brilliefde gevonden. Je weet maar nooit. http://www.brilmuseumamsterdam.nl/brilmuseumnl.htm

 15. Inge schreef:

  wat je kunt proberen, beide gebroken uiteinden in beetje aceton dopen, daarna licht tegen elkaar aandrukken en laten drogen. geen garantie, wel een mogelijkheid. Door de aceton las je de kunsstof aan elkaar. Wil het wel voor je proberen?
  offe… iemand die binnenkort naar china gaat het montuur in de handen duwen en daar na laten maken

 16. Annelies schreef:

  Ik snap je probleem. Maar het kan altijd erger. What to do als je de kleine lettertjes niet meer kan lezen. Geen brillengezicht hebt. PLUS een lui oog. Iedereen lacht me uit met de leesbril. Moet ik EEN lens nemen, de andere lens werkt niet op een lui oog, moet ik EEN oog laten laseren wat als dat mislukt, dan ben ik zo goed als blind. Zie uit het slecht oog nog maar 16% dus ik zeg meid er zijn plenty zwarte monturen, het nerd model is hotter than hot dus jij komt wel aan een goed modelletje. Ik ga maar een hoekomikaaneengoedebril/lens met een lui oog hyves/FB/Twitter account oprichten!

 17. Mike schreef:

  D’r zal aan de binnenkant van een van de pootjes toch wel een merk staan en dan kunnen we met z’n allen toch wel even gaan googelen. en dan kan jij bij die leverancier toch nog wel zo’n briltje kunnen bestellen

 18. patchwork schreef:

  Wat een fijne brillenlinkjes! Komt goed uit, ik moet ook een nieuwe leesbril en ´t liefst een hippe. Nooit geweten dat Amsterdam een brillenmuseum had! Wat woon ik toch in een fijne stad! Heb je nog meer problemen waar ik ook wat aan heb? Drop´m! :-)

 19. Janine schreef:

  Deze man maakt brillen. Hij kan jou geweldige bril vast voor je namaken:

  http://www.arnoldbooden.nl/

 20. Tarzan schreef:

  Brilloos is niet fijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *