web analytics

22

LUNA ZIET ‘DE GOUDEN KOOI’

In mijn behoefte aan ontiegelijk slechte pulp-programma’s wordt het komende jaar en misschien wel de komende jaren weer ruimschoots voorzien door mijn favoriete zender Talpa. Met ‘De Gouden Kooi’ hebben zij een programma-concept neergezet waar ik al 2 dagen van heb zitten smikkelen en smullen. Het concept is simpel: 10 wannabe miljonairs worden in een super-de-luxe villa gestopt en degene die het langst blijft zitten, die wint de villa én een miljoen én het aantal dagen dat hij of zij in de villa zat maal 1000 euro. Tijdens hun verblijf in de villa zal het de kandidaten aan niets, maar dan ook niets ontbreken, behalve dan aan hun familie en vrienden. Zo liet Natasia haar 2 kinderen, waarvan er eentje ernstig ziek is, voor onbepaalde tijd achter en zei bij het afscheid tegen haar dochtertje: “Ik doe dit voor jullie!” In het huis zelf meldde ze: “Ik heb m’n leven lang gezorgd voor m’n kinderen, nu is het eens tijd voor mezelf.” Waarop de ultrageile blondine Nena reageerde met een: “Volgens mij hebben kinderen meer aan moederliefde dan aan geld.” Daarna is er overigens niets intelligents meer uit deze Nena gekomen. Verder krijgen de kandidaten tijdens hun verblijf de gelegenheid om mee te doen aan workshops, cursussen te volgen, of hun eigen bedrijfje op te zetten. De 25-jarige Brian hoopt in die tijd zijn eigen dichtbundel uit te brengen en ik hoop ondertussen nog regelmatig op zijn tenenkrommend slechte gedichten getrakteerd te worden tijdens de uitzendingen van ‘De Gouden Kooi’. Geen betere schaamte dan plaatsvervangende schaamte en de programmamakers van Talpa lijken met hun selectie van de 10 wannabe miljonairs vooral met dat gegeven rekening te hebben gehouden. Het is niet alleen een gouden kooi, maar ook een gouden concept! En ik las gisteren in Het Parool dat de kandidaten pas na 2 jaar (!) kans maken op het huis, dus ik ben in ieder geval de komende 2 jaar iedere werkdag om 19.30 verzekerd van een prettig portie pulp. Of de kijkcijfers moeten tegenvallen, want dan verkoopt John de Mol de hele villa gewoon weer.
www.degoudenkooi.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Mandy schreef:

  sjemig! Gek wijf…”even” weg van je ernstig zieke kind! Naja, die heeft haar prioriteiten in elk geval helder!

  Maarreh…wat zonde van je tijd!!!!!!! Ik moet eerlijk toegeven…als ik zap, blijf ik er ook aan plakken. Maar gelukkig heeft onze ATC-vretende-bijna-geen-baby-meer de afstandsbediening zo goed verstopt dat we hem al 4 maanden niet meer kunnen vinden! Mijn dank, want zappen is er niet meer bij…en die Reality Soaps dus ook niet meer. En een tijd dat ik nu heb!!!

  Hoewel…eerlijk is eerlijk…met zo’n programma op de buis als achtergrondruis kun je wel heerlijk aan de salontafel nieuwe ideetjes verzinnen voor je creatieve uitspattingen misschien…met de meest uiteenlopende thema’s: in de steek gelaten kinderhart…offeh…flirtatie met omgebouwde man met meervoudige persoonlijkheiddsstoornis. Dat mòet gewoon kunstwerken opleveren!

 2. Ted schreef:

  Wat een zieke shit… Immer neerwaarts!

 3. Ellen schreef:

  Kolere wat een concept zeg. Ik wist trouwens van dat hele progamma nog niets. Je maakt mij nieuwsgierig, nu moet ik wel een keertje kijken.

 4. NanaM schreef:

  Ik zag zondag een klein stukje van de gouden kooi. Net tijdens dat stukje las Brian een gedicht voor. Het was zo verschikkelijk slecht dat ik het niet aan kon horen, weg zapte en niet meer terug kwam.
  Ik verwacht een enorme flop.

 5. vitrage schreef:

  Je moet wel echt geldgeil zijn om hier aan mee te doen. Blijkbaar hebben de kandidaten geen sociaal leven of werk.Je bent dus al bij voorbaat gek om jezelf zo te kijk te zetten!!!

 6. Maurice schreef:

  Ik voorzie een gouden PloesiePoesie! (nee, ik ben niet Jomanda)

 7. Michaela schreef:

  Ik vind het net Big Brother, maar dan met andere mensen….

 8. blue schreef:

  hmm dus ik heb niks gemist?

 9. paco painter schreef:

  Zelfs een uur verplicht naar Andries Knevel van de EO kijken, verkies ik boven deze vleesgeworden belediging van onze nobele cultuur.

 10. Janssen schreef:

  Tja,al veel over dat programma gehoord,maar kijken …..nee!!!!
  Jouw stukje kan me ook niet verleiden,vreselijk,zo’n ‘moeder’,wat een gedachtengang,ziek mens……

  Enne Mandy,onzin,ook zonder afstandsbediening kun jij naar andere zenders kijken natuurlijk,er zitten toch knopjes op je TV???
  + en – knopjes………

 11. Rick de Kikker schreef:

  Als het concept aanslaat is er slechts één die binnenloopt, wat ik je brom!

 12. Pollie schreef:

  Talpa hebben we niet (dig. tv), maar misschien is het toch handig om deze zender aan te schaffen in ons tv pakket. Alhoewel ik niet weet of ik naar dit programma ga kijken. Eerder naar Gooise vrouwen.

 13. Maurice schreef:

  Ehm..Ik heb die Gouden – bling, bling – PloesiePoesie verzonnen. Krijg ik korting?

 14. Eric schreef:

  Ehm, mag ik even zeggen dat ik vind dat dat mens met het zieke kind gewoon uit de ouderlijke macht ontzet zou moeten worden? Lekker is dat, ben je doodziek, en gaat je moeder voor een klein kansje een paar rotcenten “tijd voor zichzelf nemen”. Gezien de ahem…succesvolle programmering van Talpa gaat niemand het huis krijgen, omdat het programma binnen het half jaar van de buis verdwijnt. En meneer De Mol is wederom de enige die ermee binnenloopt.

 15. Nina schreef:

  Kunnen ze dan ook niet naar huis bellen? Als je een beetje alleen bent, dan kan je dit makkelijk doen! Je hebt de komende twee jaar gezelschap, en daarna ben je rijk!
  Raar concept.
  Gelukkig is er nog iemand die het leuk vindt. ;-)

 16. Verbal Jam schreef:

  Het mooie van dit soort concepten is natuurlijk weer wél, dat je er legaal mensen mee kunt opsluiten die eigenlijk toch al niet vrij zouden moeten rondlopen. Ze zouden dat véél grootschaliger moeten invoeren! ;-)

 17. esther schreef:

  Ik weet niet eens waar Talpa zit bij ons en ga ook niet zoeken, zeker niet nu de Mol weer een fan-tas-tisch programma aan zijn oeuvre heeft toegevoegd, zo te lezen. Wat een walgelijk geexperimenteer met mensen en wat plat van zo’n zendereigenaar om te veronderstellen dat heel Nederland aan de buis gekluisterd zal zitten.
  Ik hoop dat de ene na de andere kijker afhaakt in die twee jaar en dat dat zieke kind hele fijne pleegouders krijgt.

 18. patchwork schreef:

  Er worden heel veel kinderen een tijd bij opa,oma, zus etc gestald terwijl de ouders hun geluk elders gaan opzetten, om ze dan later over te laten komen. Dit is gewoon hetzelfde, maar nu is er wel ineens heisa. Wie weet heeft ze een te overzien bedrag in haar hoofd dat ze bij elkaar gaat zitten zitten, om het hele gezin een ´boost´te geven. Ze kon het gezin al niet aan- dan maar beter nog wat centen inbrengen dan alleen gezeur. Als een vader als zeeman maanden weg is, bemoeit de politiek zich daar niet mee hoor. Wordt zelfs gestimuleerd- zie VOC-promotie van Balkenende!

 19. Janssen schreef:

  In dit geval gaat het om de publiciteit denk ik,daat zitten die kids toch niet op te wachten???
  Wat te denken van opmerkingen van klasgenootjes,kids zijn wreed onder elkaar….

 20. Hans schreef:

  Patat,patat nog meer patat heeeeerlijke patat
  Daar kan geen SAPCENTRIFUGE tegenop!!!!

 21. Kutjejuk schreef:

  Tja Talpa is een soort “Josti” zender
  gemaakt VOOR en DOOR geestelijk minder bedeelde

 22. ChickenSoupie schreef:

  Ik hou van de Gouden Kooi, ik eet drink slaap en droom van de Gouden Kooi. Hulde aan Talpa van de enige echte ChickenSoupie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *