web analytics

20

LUNA EN EEN SCHONE WAS

Het is nogal wat om je vuile was zo op straat te gooien, zoals ik vorige week heb gedaan. Want het is niet alleen mijn vuile was, ook die van een ander. Maar ik zat er al 2 jaar mee in m’n maag en in m’n hoofd. En het moest eruit. Vanaf het moment dat ik bij P. wegging heb ik er wel over gepraat. Van je af! Van je af! Al had ik het eerder moeten doen. Met vriendinnen, met m’n moeder, met vrouwen die ik alleen via internet kende, zelfs met vrouwen die ik net ontmoette. Ik moest het kwijt! Jarenlang zwijgen doet niemand goed. Op een gegeven moment merkte ik dat ik aan het liegen was. Little white lies, maar wel leugens. “Ja, nee, wij doen het niet zo vaak”, is toch heel iets anders dan ‘nooit’. Op het moment dat je niet meer hoeft te liegen voelt dat als een bevrijding. Tegen de mensen wat verder van me af kwam die bevrijding als een onuitputtelijk bron van hilariteiten en dat alles in een adhd-flow verteld. Tegen de mensen dichtbij me eerlijker, rustiger en bij sommigen durfde ik zelfs te huilen, al hield ik de meeste tranen voor mezelf. Want, hallo! Het is dus niet de bedoeling dat ik m’n zwakte laat zien. Ben ik nog steeds niet goed in. Maar toen ik uiteindelijk wél durfde te praten, vertellen, delen kwam ik erachter dat er nog meer vrouwen waren zoals ik! En dat wist ik natuurlijk wel, want ik lees ook de Libelle en de Margriet, maar ik ontmoette vrouwen die al 2 jaar geen seks hadden gehad. Of meer. Eentje al 5 jaar. Zelfs eentje van 11 jaar! En dat waren geen vrouwen die de menopauze allang gepasseerd waren, maar allemaal lekkere wijven, net als ik! Ik wil iedereen bedanken voor de superlieve reacties die ik de afgelopen week heb gekregen. Ze zijn hartverwarmend. Verdrietig. Krachtig. Respectvol. En ze geven mij veel troost. Ik was niet alleen! Ik ben niet alleen! Maar de enige reactie die er voor mij écht toe doet is de brief die ik gisteren per post van P. kreeg. Hij had er nu pas de kracht voor om mij een antwoord te geven op de brief die ik hem 2 jaar geleden stuurde en de blogjes die ik schreef. Het gaat goed met hem, z’n nieuwe vriendin en poes Lolita (die overigens enorm is opgeknapt nadat de katers en ik haar niet meer terroriseren). Ex-partner P. had nog genoeg liefde voor mij om mij een mooi en eerlijk antwoord te geven. En daar ben ik dankbaar voor. Sommige mensen kunnen een relatie nooit goed afsluiten. Wij wel.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. jrk schreef:

  …en daar hoeven wij allemaal eigenlijk niets meer aan te voegen. Hulde trouwens aan P.!

 2. Yvonne schreef:

  Dat is mooi om te lezen en daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen.! Hulde

 3. Johannet schreef:

  P. ook jij bent een kanjer.

 4. janine schreef:

  Superblij voor je lieverd!! Dit is een mooie afsluiter, lief van hem!

 5. Sandra schreef:

  chapeau! Utregse Sandra

 6. Marloes schreef:

  dank je wel.. Kus

 7. Aukje schreef:

  Wat fantastisch van P. en fijn dat jullie nu happy zijn in je nieuwe levens.

 8. Aukje schreef:

  En ze leefden nog lang en gelukkig. Maar niet met elkaar.

  (En dat is een leuker comment dan mijn eerste :).

 9. Sandra (Zwaag) schreef:

  Wat heerlijk voor je, dat moet toch wel een enorme opluchting zijn. Fijn dat P. de moeite heeft genomen om je toch nog een antwoord te geven zodat je het af kan sluiten en los kan laten.

 10. esther schreef:

  Wat ontzettend fijn!

 11. darja schreef:

  wat mooi, kun je daar ook aan afsluiting gaan werken… sterkte!

 12. jet schreef:

  Heb ik iets te veel “belangstelling” als ik wil weten wat nu zijn antwoord op jouw vragen is? Je mag het ook gewoon ordinaire nieuwsgierigheid noemen hoor, maar zo’n lekker wijffie laat je toch niet zomaar 6 jaar links (in bed) liggen. Of vertel je dat hier pas over een paar jaar?! Ach ja, gaat ons ook geen reet aan maar ik leef nu zo mee met je verhaal…dan wil ik het weten ook :-). Ben blij dat je weer zo gelukkig bent!!!

 13. Juna schreef:

  Diepe buiging voor P. Waar een blog niet allemaal goed voor is. And that’s what we call Closure!!

 14. mentha schreef:

  Respect voor jou om je openhartigheid, respect voor P. om zijn reaktie en respect voor jullie beiden om hoe jullie een langdurige relatie hebben af weten te sluiten :)

 15. ikke schreef:

  Wow !!
  Respect, voor beide partijen !

 16. Melle schreef:

  Wow en fijn! En gegund :-)

 17. Frank schreef:

  Gefeliciteerd. Wat fijn voor je!

 18. Marinatwiet schreef:

  Goed hoor! Er zijn maar weinig mensen die dat goed kunnen doen. Respect voor jullie allebei!

 19. Esther schreef:

  Wauw !

 20. Sanne schreef:

  Goed zo Luna, je hebt op een mooie manier ‘die vuile was buitengehangen’. Al jaren lees ik hier af en toe en ik geniet van je stukjes. Hell, ik steek er zelfs iets van op (vibrator recensies ; ). Heb nooit zo de behoefte op te reageren, maar wil je nu wel een hart onder de riem steken: you go girl, goed gaan, schrijf het van je af. Door het op papier te zetten, zet je het ook op een rijtje. Met name het stukje over je abortus raakte mij diep, je hebt het mooi verwoord (ik heb er ook ervaring mee). Sterkte in deze ongetwijfeld rare periode voor je! Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *