web analytics

49

EN 35 CENT ERBIJ MAAKT 10 EURO TEVEEL TERUG

Iets in mij zei vorige week: je gaat nooit meer naar de kassa van dat kut-kassameisje. Je gaat maar gewoon afrekenen bij een ander. Meisjes die met zo’n chagrijnige attitude hun baan afraffelen verdienen het niet dat ik gezellig bij ze kom afrekenen. Dat kassameisje zou alleen overblijven! Maar toch kon ik het niet toen ik haar vandaag weer voor het eerst achter de AH-kassa zag zitten. Want iets in mij zei ook; ach, misschien had dat meisje gewoon een heel moeilijke dag toen. Ongesteld en ook nog ruzie met haar vriendje en dan ook nog de hele dag moeten werken achter de kassa. Dus ik legde mijn boodschappen van vandaag gezellig op haar lopende band. Het gehakt, de groenten en de blikkieblikkies voor de poezen. “Hoi”, zei ik tegen het kassameisje. En ze zei ook best wel vriendelijk ‘hoi’ terug. En toen ze mijn boodschappen langs haar scanner haalde deed ze dat best wel met een soort van flair. Een soort van swung. Bliep. Bliep. En bliep. En toen ze zei: “Dat is dan € 15,35”, toen zei ze dat best vriendelijk. En daarom wilde ik ook best een stap in de goede richting zetten. Gewoon omdat ze dat best verdiende. Dus ik gaf haar een briefje van 20 euro en vroeg: “Wil je er misschien 35 cent bij?” En ik zag haar denken. Eh, 35 cent. Eh. En rekenen. En nog meer denken. Sommige kassa-meisjes snappen het ‘terug-tel-principe’ niet zo. Die geven terug wat de digitale cijfers op hun display zeggen dat ze terug moeten geven. En dat zij misschien een in-tik-fout maken, dat is onmogelijk. Want als het er digitaal staat, dan is het zo. “Eh ja, doe maar”, zei ze uiteindelijk. Dus ik gaf haar € 20,35 en wachtte op mijn briefje van 5 euro terug. Maar in plaats daarvan haalde het kassameisje 15 euro uit haar lade. En ik stond in een tweestrijd. Ik kon nu zeggen: “Je geeft 10 euro teveel terug.” Dan zou ik haar kunnen laten zien dat ik een goed mens was. Dat ik sta voor oprechtheid en dat eerlijkheid het langste duurt. Dat ik haar de vorige keer dan wel respectloos en arrogant vond, maar dat ik haar wél met respect zou behandelen. Dus ik had haar die 10 euro terug kunnen geven, maar iets in mij zei ook; echt niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. JoG schreef:

  Wie heeft ze nou? Die tien euri.

 2. Rick schreef:

  Ach, Ahold wordt toch verkocht en haalt 70% van de omzet (of was het winst) in de VS, dus dat tientje meer om minder maakt ook niet zoveel uit. Dan maar wat zuiniger met het toiletpapier deze week.

  Ben wel benieuwd of huppeltrutje er volgende week nog steeds zit…

 3. Janssen schreef:

  Tja,ik neem maar weer het risico dat ik alles en iedereen over me heen krijg,maar Chantall…..stel ze moet dat van haar geringe inkomen bijleggen…….haar kastekort aanvullen…..
  Kijk, Appie kan het wel missen,maar zij???
  Ze krijgt op zijn minst een uitbrander denk ik,wegens kastekort en dan zeg jij misschien:Eigen schuld dikke bult,maar ik ben weer heiliger dan de Paus en had haar er op attent gemaakt dat ze fout zat en dat ik zo niet rijker wil worden……want dat zeg ik wanneer ik teveel terug krijg.
  Ik zeg het tenslotte ook wanneer ik te weinig terug krijg…….

 4. Maurice schreef:

  Eerlijkheid duurt het langst Luna…

 5. J. schreef:

  En dan ook nog eens Twee Zomerzegels incasseren… jij bent echt meedogenloos… :)

 6. Kimske schreef:

  ooeeh ik deed dat vroeger ook… maar netjes is het niet.. Tegenwoordig geef ik t terug, maar wel met een flinke opmerking erbij, die tot achterin de rij te horen is ;)

 7. hanneke schreef:

  gelukkig MAG ze waarschijnlijk een kasverschil van 10 euro hebben ;-)

 8. Menno schreef:

  Ja, hé, Rick, ff rustig – die 70% van Ahold’s omzet uit de VS gebeurt onder andere omdat ik hier bij de Giant boodschappen doe, die ook van Heijn is. Dat geld moeten we hier ook gewoon voor werken. Waarbij ik overigens moet melden dat een cassière die dat soort dingen doet hier misschien twee dagen meegaat, drie las het weekend is. Maar als ik het goed begrijp is het in Nederland moeilijk om personeel te ontslaan, en dan krijg je dat. Ik vind overigens wel, lieve Luun, dat je dat meisje straft omdat ze ietsjes dom is, moetdatnouecht?

 9. Franca schreef:

  Het is een wel zeer geringe schadevergoeding voor de door dat kassameisje veroorzaakte ergernis. Nu ze laat zien ook fleurig te kunnen doen, verdient ze een kans om van haar fouten te leren.

 10. Jitske schreef:

  Tja..misschien is het niet heel netjes. Van de andere kant: soms zit het mee, soms zit het tegen. En ik kan als ervaren Albert Heijn-ster verzekeren dat het meisje er misschien wel op wordt aangesproken- op het kassatekort- maar dat zij het zeker niet zelf hoeft bij te leggen. En als ze niet steeds een kassatekort heeft wordt ze ook niet 1, 2, 3 ontslagen. Ikzelf kan het nooit over mijn hart verkrijgen om zoiets te verzwijgen. Liever geen geld dan geld dat mij eigenlijk niet toekomt :)

 11. seriouzz schreef:

  ze had toch 20,35 ingetypt neem ik aan? dan zie je daarna 5,00 staan toch? vergissen is menselijk maar niet als je je aan de uitleg houd van hoe een kassa werkt.

 12. Noughdy schreef:

  Jammer.

 13. Ben schreef:

  Goedzo Luna.

 14. Japie S. schreef:

  Oei…
  Geld geef ik altijd terug, maar als ze een kratje bier vergeten af te rekenen, dan hebben ze pech, maar daar kom ik meestal pas thuis achter, mocht ik de bon toevallig in mijn boodschappentas hebben meegekregen…
  Pas geleden nog een portemonnaie gevonden met inhoud. Netjes naar het nummer gezocht, gebeld en een heel goed gevoel eraan overgehouden!

 15. Mara schreef:

  Groot gelijk, gewoon houden dat geld en het apart leggen om een keer iets zinvols mee te kopen. Ik heb een keer 100 euro laten liggen omdat ik bij het tanken 100 euro erbij wilde pinnen. Ik had het extra geld al in handen, maar het bedrag verscheen niet in het schermpje van het pinding. Ik heb er wat van gezegd en de reactie was zó ongeïnteresseerd..! (oh… o ja… wacht even, dan moet het opnieuw…. niks geen dankjewel ofzo) Ik heb er nog steeds spijt van. Ik had van die 100 euro veel goeds kunnen doen.

 16. Guus schreef:

  Hallo Luna, goed gedaan hoor….moeten ze maar opletten…

  Ik ben afgelopen maand al 2x door AH ge….d omdat ik thuis erachter kwam dat de produkten ver over de datum waren. Daar ga ik ook niet meer mee terug, maar AH heeft ze wel voor de volle prijs verkocht..

  Ik vroeg mij eigenlijk af welke blikkie blikkies jouw katjes krijgen? De onze krijgt Shiny Cat..

 17. artgrrl schreef:

  als je het geld buiten weggeeft aan een dakloze bijvoorbeeld, dan scheelt het schuldgevoel, aan de andere kant betalen andere klanten weer 10 eurie te veel, alles is toch in balans bij AH

 18. Kimske schreef:

  @ Guus: Ik ga gewoon terug hoor, ook als ik een dag na aankoop een bakje beschimmelde druiven heb.. Krijg altijd mij geld weer terug..

  Mijn katten krijgen overigens Almo Nature..

 19. Ellen schreef:

  Woehahahahaha…………heerlijk. Ik had de zelfde reaktie vertoont waarschijnlijk. Wraak is zoet.

 20. Gelkinghe schreef:

  He Luna, ze heeft je gewoon uit willen testen. Ben benieuwd hoe je volgende ontmoeting met deze geraffineerde tante verloopt… ;-)

 21. peropaf schreef:

  welke AH???

 22. Max schreef:

  Slecht voor je karma chantall.

 23. Wilhelm schreef:

  Leuk he, trappen naar de cassieres. Weet je wel wat die verdienen om de hele dag die r*tkoppen langs te zien trekken? Maar het zal wel de manier zijn om als ‘weblogcommunity’ toch weer wat aan je ego op te krikken.

 24. Beppie schreef:

  Kassa meisjes van de Appie krijgen een heel gedegen opleiding tot kassameisje! Dus het is niet zo dat die kassameisjes dat kas tekort zelf bij moeten leggen.
  Dus ze is niet zielig.
  Allen maar dom.

  Ik ben benieuwd naar de volgende AH-story :-)

 25. Janssen schreef:

  Ach ja,iedereen maakt toch wel eens een fout??
  Al is je opleiding nog zo gedegen…….ik denk dat het meer desinterresse is eigenlijk.

 26. Flexie schreef:

  Jij bent dus echt niet te vertrouwen.
  Dat je voor €10.00 zo slecht wil zijn snap ik niks van, als je het nodig bent ok maar nu.

 27. Linda schreef:

  Sommige mensen kunnen die *klik* met dat terugtellen gewoon niet maken. (T heeft mij destijds ook een paar dagen gekost, maar dat terzijde…)

 28. Agnes schreef:

  You evil woman. Ik hou daarvan!

 29. nienke schreef:

  Wat een heilige boontjes hier. terecht dat je het hebt gehouden, zou ik ook doen, net als iedereen die hier hard roept dat ze het zouden teruggeven. pff.
  Leuk dat je meedoet bij color-iffic trouwens, verslavend dat swappen hoor! ~x

 30. Max schreef:

  Ga je lekker kort door de bocht nienke? Zo te zien heb je geen enkele moeite om te generaliseren wat meer over jou zegt dan over de bezoekers hier. Dat jij op deze manier jouw cognitieve dissonantie wilt reduceren is meer dan duidelijk maar doe het de volgende keer dan op een wat meer intelligentere manier.

 31. Janssen schreef:

  Diezelfde Nienke wil ik wel eens horen wanneer haar 10 euro tekort word gedaan…..de groeten van een ‘heilig’ boontje:):)

 32. Marjolein schreef:

  Tjee :) Hoe blond kan men zijn.

 33. master franz schreef:

  oei oei luna, dat had ik niet van jou verwacht, als die kassasnol een foutje maakt ben je pissig?

 34. Hennie schreef:

  oke luna mocht je schuld gevoelens nou echt niet kwijt raken dan wil ik het wel voor je terug brengen. maak het maar over op mijn girorekening evt met de wettelijke renten alles is welkom. doe het nou maar anders gaat het knagen hahaha groetjes ps:heb je wel 2 jurkjes voor

 35. Suffie schreef:

  “Psychologie voor dummies” voor Sinterklaas gekregen, Max?

 36. Max schreef:

  Nomen est omen suffie?

  Overigens realiseer ik me nu dat karma technisch het tientje wel is opgeheven door die duif actie van je chantall. Dus je bent eigenlijk weer in balans.

 37. Pollie schreef:

  Ik vraag me af wat ik zou doen. Ik heb werkelijk geen idee. Ik vind het wel goed van je dat je hier zo openlijk voor uit komt. trouwens vandaag was ik bij A&H en moest meteen aan jou en het kassameisje denken. Ik werd heel lief benaderd. “Wilt u dit en wilt u dat?” Maar het verschilt gewoon per A&H. De zaak waar ik vroeger in Schiedam kwam zeiden sommigen ook geen gedag, enz.

 38. EvilGirl schreef:

  Mooie compensatie omdat ze vorige keer je bonuskaart niet had gescand!!!

 39. Peter schreef:

  Ik hoorde dat de experimentele fase met de zelfscannende hyperklant in het Amersfoortse uit de kinderziekten is en dat er binnenkort- omdat je daar gelukkig van wordt- zonder die ergerlijke tussenkomst van de anita’s en dikke non-descripte huisvrouwen gewinkeld en onder een bijzonder coulant regime met softe muzak en onder gezellige camerabewaking en computer gegenereerde controlestops lekker swingend bij een ‘Betaalpaal’ afgerekend kan worden.

 40. ieneke schreef:

  Soms is het leven gewoon iet eerlijk. Punt. Moet er nu écht zoveel heisa om gemaakt worden. Het lijkt wel of Luna een moord heeft gepleegd… My God!!

 41. Marti schreef:

  Duh, het is wél een kwestie van ‘eigen schuld, dikke bult’. Al zou ze het zelf moeten bijleggen, dan is dat jammer. Als je niet kunt rekenen moet je vooral niet achter de kassa gaan werken. Ga dan spiegelen, dat vraagt minder denkwerk.

 42. Luna schreef:

  Ja, maar bij spiegelen moet je de producten met de langste houdbaarheid achteraan zetten… en dan moet je dus uiteindelijk ook weer een beetje kunnen rekenen… moeilijk!!!!

 43. Marti schreef:

  Da’s ook weer zo :) Bij onze Appie gaat dat trouwens ook regelmatig mis – ik shop dus tegenwoordig incluis leesbril :(

 44. hans schreef:

  Kijk Janssen, deze keer ben ik het wél met je eens.

  Groet,
  Hans

 45. Janssen schreef:

  Wat zou de wereld saai zijn he Hans,wanneer je het altijd maar met elkaar eens bent…..:):)

 46. isabel schreef:

  Heel goed. Ik heb zelf achter de kassa gezeten bij een bouwmarkt. En zelfs ik vond het logisch als mensen er niks van zeiden als IK een fout maakte. Ik bedoel, kassameisjes horen op te letten en nietsvermoedende klanten hoeven daar niet op te letten. Dus ik, als exkassameis, geef je groot gelijk. Daarbij komt ook dat AH genoeg verdient en van dat kleine bedragje niet eens wat merkt.

 47. Kassameisje 2 schreef:

  Vind het bijzonder arrogant van je en dom ook, alsof je die 10 euro niet kon missen met jou goede baan ?
  Nee, echt volwassen is het ook niet.

  Ik sluit me er wel bij aan dat het kassa meisje zelf dom is geweest door 2 keer een fout bij je te maken, maar om dan meteen toch 10 euro te gaan STELEN (want dat is het wel !) is ook nog eens erg onvolwassen en respect loos terug doen.

  Respect moet van 2 kanten komen, dus als jij waarschijnlijk de volgende keer wat aardiger tegen het meisje doet, en je bonus kaart in haar handen geeft (inplaats om je hele sleutel bos ergens te leggen, want die meid kon het ook niet weten dat ze even aan je sleutelbos mocht zitten), dan gaat het waarschijnlijk ook een stukje beter.

 48. kim schreef:

  in je zak steken die hap :P

  en dat krat bier wat ik onder mn karretje had, jat ik ook mee

  fuck the system!

  hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *