web analytics

4

10-GANGEN GODDELIJKHEID OP ZONDAG

middengelukt1

IMG_6030
Nou. Poe. Hee.

IMG_6033
Eerst even een paar koffie en de plogs van vrijdag en zaterdag maken.

IMG_6034
J. maakt een ontbijt voor mij en dochter S., een soort variatie op een English breakfast! De worstjes kochten we bij de HANOS en zijn perfect voor het ontbijt.

IMG_6036
Op 24 Kitchen is gewoon OOK een serie die over moestuintjes gaat. Of eigenlijk meer over volkstuintjes. Superleuk en eigenlijk nog leuker dan Van Hollandse Bodem, want er zit geen wedstrijdelement in. Gewoon wat oude mannetjes en hun tuin en wie er goed is in andijvie telen en wanneer de bonen de grond in moeten. En daarna maakt een kok iets lekkers met andijvie (manchego erdoor en wat chorizo-olie erover). Lekkere rustige tv.

IMG_6038
Ik vouw ondertussen weer 50 kraanvogels.

IMG_6044
En verder hangen we met het gezin heerlijk loom op de bank. Ik ben ook bezig met m’n armbanden, heel rustgevend allemaal. Ondertussen gaan J. en S. nog naar de eindelijk weer geopende ijssalon Daisy’s hier in Tiel om een soortement van koffie met een heel ingewikkelde naam van 500 calorieën per beker te halen.

IMG_6055
En dan… dan is het tijd om een jurkje aan te doen, matching bloemetjes in m’n haar en matching nagellak.

IMG_6057
Want… we gaan uit eten! Nee, niet bij de McDonalds. Hier geven we dochter S. heel verantwoord een Big Tasty Bacon met een beker cola.

IMG_6061
En daarna zetten we haar keurig bij haar moeder, stiefvader en zusje af. Doeiiiiii! Tot volgende week! Wij rijden door naar… Villa Copera in Tolkamer.

IMG_6065
Waar we hebben gereserveerd voor een 10-gangen-diner!!! Hmmmm! Heel even met z’n tweetjes iets romantisch doen! We waren hier een jaar geleden ook (om precies te zijn 14 maart 2014) en ik heb een liedje van Rob de Nijs in m’n hoofd (Rose Hotel), maar ik kan het niet vinden op YouTube (waarschijnlijk omdat het een B-kantje van een B-kantje van een elpee van m’n moeder was) (m’n moeder was nogal fan van Rob de Nijs vroeger) (ik ook) (nog steeds). ‘In ’t Rose Hotel / Ben jij alleen voor mij / Weet je nog hoeveel / Die laatste dag ons zei / Iedereen komt terug / Niets gaat echt voorbij, ooit voorbij.’ Nou ja, heel romantisch dus.

IMG_6066
De vorige keer dat we hier aten was het niet gelukt om foto’s te maken, maar nu dus wel! Dit was een ei met daarbovenop een mousse van paling (het ei onderin was warm). ZALIG!

IMG_6068
Een tartaartje met een kwarteleitje.

IMG_6070
Gang 3 was een stukje tonijn met een wasabi-dingetje erop en zwarte sesamzaadjes.

IMG_6076
Ik had een BOB-wijn-arrangement. Wat neerkomt op 5 halve glazen wijn. Supergoed idee van Villa Copera, al vraag ik me af ik zou kunnen of mogen rijden met 5 halve glazen verschillende wijnen. Gelukkig heb ik geen rijbewijs, dus J. is altijd de BOB, haha.

IMG_6078
Dit was een bisque met rivierkreeftjes.

IMG_6081
En dit een stukje kabeljauw met een sherry-sausje en kokkels.

IMG_6085
Heel lief van de jongens van Villa Copera; J. kreeg ook van alle wijnen 1 slokje in z’n glas.

IMG_6087
Een stukje spek op een bedje van jus en parelgort.

IMG_6090
Een stukje zwijn op een bedje van venkel met pastinaak-puree.

IMG_6092
Dit was een appeltaartje met Calvados met geraspte Comté. Hmmmmm!

IMG_6093
Een sabayon met ananas. Nog meer HMMMM!

IMG_6101
En een chocolademousse, chocolade-ijs en een soort brownie. GODDELIJK! Alles was Goddelijk! J. bracht me keurig weer thuis en we hadden de finale van Boer Zoekt Vrouw opgenomen en die wilden we echt nog wel kijken, maar ik viel binnen 10 minuutjes al tegen ‘m aan in slaap op de bank. Lovely day. Vaker doen.

 

Vorig jaar was Nina voor 1 dagje een boerderijhond...

Vorig jaar was Nina voor 1 dagje een boerderijhond…

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Jan Folkersma schreef:

  Nou, lekker eten hoor. Maar allemaal kleine dingetjes. Had je daarna geen honger of trek in een groot bord boerenkool? :)

 2. Maurice schreef:

  Mocht zoiets ooit in het Amstel Hotel beleven toen ik er werkte. Was onderdeel van de leerling-koks. Weet nog wel dat ik er voldaan wegging. Je foto’s brachten weer leuke herinneringen naar boven :)

  • Gabby schreef:

   The Serbs have not forgotten what the USA did years ago and I do not blame them one bit if they do protest. Trifkovic brings many positives to the table. Not a pleasant memory for the USA to look back as yes, we were on the wrong side in that conflict and the Serbs have been paying the price ever since.Random blather, yes, this adiomistratinn excels in random blather from President to “speaker” of the house. Blather, idiocy, arrogance and ignorance are what constitute the blather and that is when blather becomes extremely dangerous.

 3. Paul schreef:

  Dat eten ziet er heerlijk uit! Kan me voorstellen dat het een topavond was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *