web analytics

13

LUNA ZIET MASSIVE ATTACK

Al hadden we de kaarten al maanden in huis, ik had geen zin om naar Massive Attack te gaan gisteren. En ook P. was liever thuisgebleven, ware het niet dat we van vrienden, die zondag in de Heineken Music Hall stonden, hoorden dat het écht goed was. En meestal als je geen zin hebt wordt het juist helemaal geweldig. Niet dus. Ik kon er niet inkomen. In geen enkel liedje. Misschien was het omdat ik hun nieuwe cd ‘100th Window’ eigenlijk nog helemaal niet ken. En eigenlijk na een paar keer luisteren ook helemaal niet goed wil kennen. Veel te slap. Veel te veel van hetzelfde. Veel te traag. En zo goed als de cd ‘Protection’ wordt het toch nooit. Sommige artiesten moeten stoppen op hun hoogtepunt. Dat het geluid te zacht stond en dat ik omringd was door lullende wijven heeft ook niet bijgedragen aan de feestvreugde. Al moet ik wel toegeven dat ik nog nooit zo’n goede vj-show heb gezien. Matrix-achtige computerbeelden. Hypnotiserend. En vooral bizar om ineens allerlei Nederlandse woorden op zo’n immens groot beeldscherm te zien. Kwam veel heftiger over dan de standaard vj-beelden die er af en toe wat Engelse woorden tussendoor flikkeren. Maar de vj-show kon het optreden niet redden voor mij. Ik kwam er gewoon écht niet in. Toen de toegift begon keken P. en ik elkaar aan en gelukkig dachten we hetzelfde; naar huis! “Willen jullie nog terugkomen?”, vroeg een portier enigszins verbaasd. Dacht het niet en even later zaten P. en ik in een heerlijke rustige metro richting huis. Rust. Op tijd naar bed. Lekker. Net een aantal mp3-tjes gedownload van live optredens van een paar jaar terug. Kopje koffie erbij. Heerlijk wakker worden. Ik zit er helemaal in.

You may also like...

13 reacties

 1. ErHa schreef:

  En vanochtend op tijd weer op….

 2. Matla schreef:

  Ik ben zondag geweest, en vond het echt super!!
  Dat van dat zachte geluid, daar heb ik niets van mee gekregen. Tijdens het eerste nummer stond het geluid zo hard dat m`n ingewanden er bijna uit trilden. En de zang van Horace Andy, de mooie blonde mevrouw, en Angie Stone kloon waren ook goed. Ik vond vooral het feit dat de band zo compleet was echt toegevoegde waarde hebben. En de ‘unfinished sympathy’ toegift deed m`n nekhaartjes overeind staan! Nee niets dan lof over dat concert.

  Misschien had je toch beter zondag kunnen gaan??

 3. ssssjonnie schreef:

  Hoi Luna, gek ik ben ook op zondag geweest en vond het ook super… ik ging er ook heen met het idee van het zal wel maar het helemaal goed gekomen, vond het zelfs een van de betere optredens die ik gezien heb(-dat zijn er veel!). Misschien hadden ze maandag geen zin. Jammer voor je… ze komen op pinkpop misschien kunnen ze het goed maken voor je :)

 4. serial schreef:

  Hey luna, net als met underworld heb ik je weer gespot, nu alleen uit de verte en ik was nog niet op de hoogte van je nieuwe haarkleur. Anyway, ik kwam er gelukkig wel in en stond duidelijk dichter bij de speakers (booooom)….VJ show was inderdaad scherp… ik heb me meer dan prima vermaakt…. volgende keer beter voor je hoop ik…

 5. Joep schreef:

  Ik zag ze twee weken terug in Londen (zie link), en daar was het ook al niet helemaal toppie. Wel een lekker crispy geluidje.

 6. Sjon schreef:

  Met een homegrown rokerik achter je kiezen en je versterker op stand burengerucht is die laatste CD van Massive Attack toch echt behoorlijk goed te verdragen…probeer eens!!

 7. Ellen schreef:

  Jammer dat je er niet ‘in kon komen’…Ik vond het super! Stond linksvooraan en beleefde het als één trip. Visuals waren waanzinnig, inderdaad beetje vreemd die Nederlandse teksten, maar het kwam zeer duidelijk over. ‘Teardrops’ was kippevelmoment.

 8. 0597 schreef:

  Zonde…. in die tijd had je wel drie keer onder de douche gekund.. ;-)

 9. Christiaan schreef:

  Ben ook maandag geweest, en vond het geweldig. Superlekker en achterlijk mooi.

 10. peter schreef:

  ’t was geweldig, inderdaad vooral het visuele gedeelte. Wel duister, het viel eigenlijk nog mee dat er geen zelfmoorden waren…

 11. Paul schreef:

  Jammer dat Sinéad niet meer bij de tour is. Zij is live echt een fantastische zangeres.

 12. Marlous schreef:

  Op een gegeven moment ga je gewoon echt merken dat je oud wordt…

 13. Dicky ! schreef:

  Nou Portishead nog zien, als je dat nog niet gedaan hebt.
  :-)