web analytics

14

LUNA HEEFT OOK WEL EEN SECRET STORY OF 10

Vanaf 13 februari is het pulp-realityprogramma Secret Story dagelijks te zien op Net 5. Een soort van Big Brother, maar dan anders. In de Villa der Verrassingen heeft namelijk iedere bewoner een geheim en de andere bewoners moeten dat geheim raden. Het beloofde prachtige televisie te worden en ik zat er elke dag weer klaar voor! De woorden ‘reality’ en ‘secret’ werden al weken als een dikke worst voor me gehouden en ik trappelde en kirde van ongeduld tijdens de kickoff van het programma. Dat zou smullen worden! Roseetje erbij. Chipje erbij.

Maar toen. Toen kreeg ik, als kijker, alvast te horen wat de geheimen van de bewoners waren. Zo is daar bijvoorbeeld het geheim; Ik slaapwandel. Okay, niet wereldschokkend, maar kan geinige tv opleveren. Maar dan. Ik ben opgegroeid in een internaat? Ik heb een borstverkleining gehad? Ik ben piercer van beroep? Ik ben bingokoningin? Ik heb in een Bollywood-film gespeeld? Come on! Is dat alles? En na een paar dagen kijken moet ik concluderen; dat is alles. Er wonen tijdelijk 15 mooie mensen in de Villa der Verrassing en ze hebben allemaal keurige geheimpjes. Niks wereldschokkends. Geen veroordeelde pedofielen, geen misdadigers, moordenaars, afpersers, ontvoerders, loverboys, niemand met een levensbedreigende en besmettelijke ziekte, niemand die dreigt zelfmoord te plegen als-ie de finale niet haalt. Niks van dat. Nee, wij worden getrakteerd op iemand die ‘een romance had met Olympisch Goud’. Hallo! Ik heb, toen ik nog het lichaam had van een Godin, in bed gelegen met profvoetballers en volleyballers uit het Nederlands team, niet gelijktijdig overigens, maar ik was dusdanig niet van hun bedprestaties onder de indruk dat ik namen en rugnummers zo snel mogelijk wilde vergeten! En dan nog; is dat een geheim? Iets is pas een geheim als je niet wilt dat iemand erachter komt. En iets is zeker geen geheim als je bereid bent het voor een paar honderd euro te delen met pulp-kijkend-Nederland!

Gisteren moest de eerste bewoner de Villa der Verrassingen alweer verlaten. En daar stond-ie hoor: de megaloser van Secret Story, al na 1 week naar huis. “Nou Jurien, onthul je geheim maar”, zei Renate Verbaan na minuten en minuten en minuten en minuten en minuten rekken. “Ik heb wel eens anabolen gebruikt”, sprak Jurien. “Wat?”, riep ik tegen de televisie. Wel eens anabolen gebruikt? Wel eens anabolen gebruikt? Wel eens… Hallo! Ik ben in m’n eentje verantwoordelijk geweest voor een kwart van de omzet van alle xtc-, coke-, MDMA- en hashdealers in Amsterdam-Centrum en jij hebt wel eens een keertje een anabooltje geslikt? Ah, gossie, jongen toch… Ik zou nooit meer over straat durven als ik jou was! Als ik je ouders was zou ik je onterven! Het komt nooit meer goed met jou! Je moet in therapie, ik weet nog wel iemand voor je! Of beter; kom maar een avondje bij Luna op de bank. Dan zorg ik ervoor dat je de rest van je leven een geheim met je meedraagt dat je met niemand durft te delen. Zelfs niet voor een paar honderd euro.

Vanavond kijk ik weer. Secret Story, Net 5, 19.30. Niet doorvertellen.

You may also like...

14 reacties

 1. janine schreef:

  Lachen en een mooi stukje dus een mooi begin van de dag!!!

 2. Liezetta schreef:

  Heb me ook zo verbaasd over De Geheimen. Mooi stukje over ontzettende pulpTV!

  • car insurance schreef:

   Shine on, you crazy Gerard-shaped diamond … but if we ever meet, it’ll be rapiers in the misty dawn with no quarter given (although some may be asked, depending on how nifty you are with a rapier). Cheers, Dec

 3. Branwen schreef:

  Bij de veronica gids zit deze week, of vorige weetikveel, een begeleidend gidsje voor dit programma. Dat zijn een aantal pagina’s met nix. Nou, toen wist ik al hoe laat het was. Als je wer lekker gaat kijken zou ik die rose erbij houden, zal je waarschijnlijk nodig hebben ;)

 4. Novy schreef:

  Haha, ik moest om je lachen.

 5. Lilian schreef:

  Het is een trend, die spanning er in houden. Rekken, rekken en nog eens rekken. Steeds andere camerahoeken. Nou mooi kut is dat. Ik kan er niet meer naar kijken. En het echte geheim weet je alleen zelf. Als je het met z’n tweeën weet, dan blijft het alleen een geheim als je door het te vertellen elkaar te gronde richt. Maar weer
  smeuïg verteld, ik geniet altijd van jouw stukjes

 6. S.B. schreef:

  Had jij er niet in moeten zitten? Was denk ik veel leuker geweest.

 7. Maurice schreef:

  Maar er zit nog een porno actrice in en een Gay jongen!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/02/secret_story_pr0nactrices_gaya.html

  Ik kon het na 3 afleveringen niet meer aan.

 8. Brooklyn schreef:

  Hahahaha, hoewel ik nog geen één aflevering heb gezien, maar geen holbewoonster ben dus wel weet waar het over gaat, kan ik niet anders dan je mening delen. Wat een suffe geheimpjes zeg. Iedereen uit mijn omgeving heeft wel betere, dat weet ik zeker.

  Nu ga ik even de tranen uit mijn ogen vegen van het lachen om je stukje………

 9. AWeetje schreef:

  Ik had ook wel mee kunnen doen, die brave huismoeder van 3 kinderen heeft nog best wat smeuige dingen gedaan..Jij kan het weten Luna…you were there:D

 10. antonesca schreef:

  Het gaat even niet over jou. Lastig hè? En die voetballers en volleyballers, ik wist niet dat ze zo’n slechte smaak hadden.

 11. Liane schreef:

  Hahahaha, ik vind het ook behoorlijk waardeloos. Maar toch zap ik om half 8 regelmatig naar het Secret Story-kanaal. Wat ik misschien nog wel het meest irritante vind, is die knul die het allemaal aan elkaar moet lullen. Daar zit helemaaaal geen peper of zout in.

 12. CiNNeR schreef:

  Ik ga voor ‘Medium’, ‘Desperate Housewives’ en ‘Law and Order: special victims unit’ en dan ben ik wel klaar met Net 5. Vond Secret Story gewoon niet om door te komen moet ik bekennen.

 13. Eveline schreef:

  Ik heb een klein stukje gezien, en ben al vrij snel afgehaakt. De ‘mooie’ mensen vind ik helemaal niet zo mooi, meer goedkoopjes, en de geheimen zo niet wereldschokkend of geheim dat daar de lol ook al snel van af was. Een Geheim is toch wat anders dan ‘iets wat jij nog niet van me wist’?

  De stem van het huis, weetikveel hoe ze die noemen, daar ergerde ik me ook al suf aan. Zo’n BB-wannabe-stem. Bah.

  BB is in Nederland al jaren gestopt, en met goede rede, wat een puinhoop werd dat op het laatst. Hier in Engeland zijn ze tot vorig jaar vrolijk verder gegaan, ook alles flink uitgemolken met Bewoners die vooral aan de klusjes na het Huis nadachten. Want in BB zitten, dat levert vast wel een leuke magazine-deal op en wie weet nog wel wat meer leuke baantjes waarmee je voor weinig werk veel poen verdiend.

  Het schijnt dat er een ‘soort van BB’ voor in de plaats komt. Ik hou m’n hart vast. Gouden Kooi? Of ook dit Secret Story met geheimen van niks? Hoe triest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *