web analytics

24

LUNA EN WEER EEN COPYCAT

Beste Anouk,

Ik heb de afgelopen maanden wel eens wakker van jou gelegen. Van jou! Iemand die ik nog nooit heb gezien! Ik heb zelfs bijna ruzie met mijn partner gehad om jou. Hij vond dat ik moest proberen je te negeren. Dat ik maar niet meer op jouw FB-timeline moest kijken, omdat ik daar gewoon iedere keer hartstikke boos van werd. En verdrietig.

Maar hé, ik denk dat jij de afgelopen maanden ook best veel aan mij hebt gedacht, gezien de dromenvangers die je al een tijdje verkoopt via Facebook en diverse andere kanalen.

Die dromenvangers lijken qua stijl namelijk wel héél erg veel op de dromenvangers die ik maak. En niet alleen qua stijl, maar ook qua manier van presenteren.

Ik wil je vragen hiermee te stoppen.

Jij kopieert mijn stijl en mijn manier van presenteren en dat lijkt me karma-technisch niet helemaal de bedoeling. Daarnaast werk jij, waarschijnlijk zwart, ver onder de prijs die ik als eerlijke ondernemer vraag (ik draag 21% BTW af over elke dromenvanger die ik verkoop en aan het einde van het jaar ook nog eens een flink percentage inkomstenbelasting).

Ik wil je nogmaals en heel expliciet vragen om te stoppen met het schaamteloos kopiëren van mijn stijl, mijn ideeën én mijn manier van presenteren. Ik denk dat je precies weet welke stijl en welke ideeën ik bedoel.

Ik wens je SWEET DREAMS,

Luna / Maaneschijn.nl

You may also like...

24 reacties

 1. Sandra schreef:

  Nee! Hoe oneerlijk! En een slechte kopie ook nog; jouwe zijn veel mooier! Hoop dat ze haar lesje leert….frustrerend!

 2. Sandra schreef:

  Probeer het ook te zien als een compliment voor jouw mooie kunstwerkjes? Kennelijk vindt iemand ze zo mooi dat ze ze na gaat maken. Jammer dat het zo moet…

 3. Else schreef:

  Dat iemand een dromenvanger maakt – ok, en ook die kleuren ok. Maar om er dan ook A4-tjes naast te hangen (wat een super idee – het heeft jou tijd gekost dat te bedenken) en dan precies jouw teksten te kopiëren dat gaat echt een beetje ver. Want als je echt creatief bent, dan kun je zelf ook best een leuke tekst verzinnen. Vooral jouw geverfde zijn veul mooier !

 4. Else schreef:

  Misschien moet je net als haar heel Original meubels gaan maken . . . ???

 5. Debby schreef:

  tipje naar de belastingdienst?

 6. Tanja schreef:

  Goed zo!! Van je AF!

 7. Jacqueline schreef:

  Oh BAH BAH BAH, wat een kutwijf

 8. Girlzilla schreef:

  Wat ik zo bijzonder vind aan jouw dromenvangers is dat de bedeltjes die erin hangen niet zomaar bedeltjes zijn. Het zijn veertjes van vogeltjes die niemand anders heeft, bedeltjes met spirituele betekenissen en flesjes die je kunt vullen met wensen van de mensen van wie je houdt.
  Daar kan geen liefdeloze kopie tegenop van iemand die met iemand anders zijn eer gaat lopen. Ook al doet dat zeer. Ik ken dat gevoel en ook dat je zoiets niet kan en wil loslaten. Mensen zijn kut. En nu weer door.

 9. Marjan schreef:

  Sommige dingen heb je heel lang over nagedacht, om te maken, om heel veel liefde in te stoppen. jouw dromenvangers zijn zo enorm uniek, o.a. door de vogelveertjes, de flesjes, de bedeltjes, het maantje, de belletjes en de liters liefde die je erin stopt.
  Als iemand dat dan zomaar na gaat maken, zodat ze er bijna machinaal gemaakt uitzien en bijna alles letterlijk overneemt dan voelt dat als een mes in je rug… tel daar nog bij dat ze hoogstwaarschijnlijk zwart werkt en daarnaast nog ‘goede sier’ probeert te maken met haar werk door geld te doneren aan een ernstig zieke….
  Het is om kotsmisselijk van te worden….. Liefs voor jou Chantall

 10. Nina schreef:

  Ik zou me er niet druk om maken. Ze doet het voor een goed doel joh. En die van jou zijn zoveel mooier.

 11. joan schreef:

  Je weet dat de Indianen de eerste waren he? En dat je eigen dromenvangers heel karmatechnisch vol met ali express troep hangen. Gemaakt door kinderen die niets te willen hebben en waar jij over hun rug geld mee verdiend als eerlijke ondernemer, gewoon omdat het kan.

 12. Ingrid schreef:

  Goed dat je de confrontatie bent aangegaan.
  Gewoon doorgaan met jouw mooie creaties. Lekker muziekje erbij op je schattige platenspeler. Mooie Nina in releax standje op de bank. M’n liefje m’n liefje wat wil je nog meer:)

 13. Nikky schreef:

  Wat raar….immers op instagram, pinterst en Fb komen 1000 van deze dromenvangers tegen. Hetgeen betekend dat jijzelf ook niet zooo uniek bent. De manier hoe je mevrouw nu neerzet is een vorm van laster. Ik adviseer deze dame asap ook stappen tegen jou te nemen in de vorm van een aangifte bij de politie.
  En hoe onvolwassen om niet eerst een gesprek aan te gaan ipv in stilte te monitoren op FB en dergelijke en dan openbaar te bekritiseren.
  Zeg denk ik ook genoeg over jezelf. En nog 1 ding het is en blijft voor een goed doel!!

  • Luna schreef:

   Mijn stijl en mijn manier van presenteren zijn toch echt wel uniek hoor… maar dat jij dat niet ziet, dat geeft niets… Anouk zag dat wel en vond die stijl blijkbaar zo leuk en mooi dat ze het kopieerde… dat ze dat deed voor een goed doel maakt mij dan niet uit (al vind ik het erg lief en goed van haar dat ze ondanks haar ziekte toch zoveel energie gebruikt om andere mensen te helpen)… maar mijn goede doel is mijn huur en mijn creativiteit is voor mij een groot goed… zien dat iemand anders dat zomaar kopieert, dat voelt niet fijn…

 14. Dreetje schreef:

  Hé, het is een vrije markt. Je hebt echt niet het alleenrecht op het maken van dromenvangers. Waar trouwens veel teveel zut aan hangt. Check eens hoe een dromenvanger er echt uit hoort te zien.
  Beetje kinderachtig om zo te zeuren tegen iemand die toevallig hetzelfe idee heeft.
  Onderscheid je in kwaliteit en niet meer zo zeuren!

  • Luna schreef:

   Ik heb zeker niet het alleenrecht op het maken van dromenvangers… en hé, dat er zoveel dingetjes in mijn dromenvangers hangen, dat maakt mijn stijl juist uniek… ;-)

 15. Kees Versluis schreef:

  Weet je wat ik helemaal, maar dan ook echt helemaal niet begrijp? Waarom leest iemand hier die niet een zekere bewondering heeft voor Luna als uniek en waanzinnig creatief mens. En eerlijk van hart bovendien. Hoepel op hier en laat ons met rust.

 16. Pamels schreef:

  En wat ik dan weer helemaal niet begrijp Kees Versluis….dat je in meeevoud typt… who the F is “ons”?! Kun je dat eten?
  Chantal of Luna of who ever spreekt in het openbaar iemand aan, of tegen of what ever… daar mag dan toch een ieder op reageren hoe zij/hij dat wil?! Een ieder is vrij om te reageren hoe hij of zij dat nodig acht, vrijheid van meningsuiting heet zoiets. Chantal heeft een mening over Anouk, mag allemaal. Niet ieder mens hoeft het daarmee eens te zijn, ook dat mag.
  Mijn mening: ik vind de dreamcatchers van Anouk kei leuk EN betaalbaar EN voor een goed doel.

  • Luna schreef:

   Ik denk dat je vergeet dat dit hier, deze site, mijn digitale huiskamer is…
   En; de dreamcatchers van Anouk zijn inderdaad leuk, het is alleen jammer dat ze daarbij mijn stijl en mijn manier van presenteren heeft gekopieerd… de wolkjes en sterretjes heeft ze trouwens gekopieerd van een ander Nederlands bedrijf: Tiny Little Cactus… die zullen er ook wel niet zo van gecharmeerd zijn… dat ze betaalbaar zijn komt omdat Anouk geen BTW of inkomstenbelasting afdraagt over haar dromenvangers… en dat ze voor een goed doel zijn; HEEL TOF en nobel… nogmaals: mijn goede doel is mijn huur…

 1. 18 april 2018

  […] wel. Ik trok het niet meer dat iemand mijn stijl van dromenvangers kopieerde. Het verhaal staat HIER. Had ik het anders aan kunnen pakken? Misschien. Maar het werd voor mij tijd om even in mijn eigen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *